середа, 25 травня 2016 18:27

Обмін полоненими між Україною та РФ триватиме

Обмін полоненими між Україною та РФ триватиме

Учасники Контактної групи щодо Донбасу 1 червня на зустрічі в Мінську обговорять питання обміну полоненими в форматі "всіх на всіх".

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на джерело в групі з організації переговорів.

"В Мінську на 1 червня запланована зустріч сторін. На ній одним з основних питань стане обмін полоненими в форматі "всіх на всіх" і амністія для учасників подій на сході України", - сказав співрозмовник агентства.

За його словами, роботі Контактної групи передуватиме зустріч всіх тематичних підгруп. А особлива увага буде приділена результатам роботи політичної та гуманітарної підгруп

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як повернули Надію, так повернемо Донбас і Крим - Порошенко

Також повідомляється, що провідні російські правозахисники вітають передачу Надії Савченко Україні та Євгена Єрофєєва і Олександра Александрова Російській Федерації.

Вони сподіваються на продовження процесу обміну ув'язнених.

Зокрема, лідер руху "За права людини" Лев Пономарьов сподівається, що процес повернення на батьківщину ув'язнених буде продовжений.

"Добре, що наші відносини на такому рівні, що це стало можливо. Цей обмін дає надію, що можна буде робити подальші кроки, які б зміцнили наші зв'язки", - сказав Пономарьов.

Він зазначив, що наступним кроком має стати повернення на батьківщину громадян України, які відбувають ув'язнення в РФ. Це кінорежисер Олег Сенцов, а також Микола Карп'юк та Станіслав Клиха. Вони звинувачені в участі в складі радикальної націоналістичної організації УНА-УНСО в бойових діях у Чечні проти федеральних військ у середині 90-х.

"Всього їх понад 20 осіб. Є й росіяни, ув'язнені в Україні. Вважаю, що процес обміну має тривати", - додав правозахисник.

Зараз ви читаєте новину «Обмін полоненими між Україною та РФ триватиме». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути