середа, 12 вересня 2012 18:31

Німецькі лікарі Тимошенко "забули" про свою пацієнтку

Німецькі лікарі Тимошенко "забули" про свою пацієнтку
Про Юлію Тимошенко "забули" її німецькі лікарі. Фото: donbass.ua.

Головний лікар ЦКБ № 5 Михайло Афанасьєв заявляє, що вже майже місяць пройшов з часів останнього візиту представників німецької клініки "Шаріте" в харківську лікарню, де проходить лікування екс-прем'єр України Юлія Тимошенко.

Про це він сказав, що після від'їзду Аннет Рейсхауер ніхто з німецьких лікарів на зв'язок з українськими медиками не виходив.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська влада продовжує політичні репресії проти своїх опонентів - Карл Більдт

"Уже пройшов майже місяць після останнього візиту представника німецької клініки" Шаріте "Аннет Рейсхауер. Після цього нам ніхто не дзвонив, не писав, з нами взагалі ніхто не контактував з німецької сторони. І також, навіть приблизно ми поки не знаємо, коли чекати чергового візиту представників клініки "Шаріте". Коли Аннет виїжджала, вона говорила, що хтось від них повинен буде приїхати через три тижні, ми очікували в минулу п'ятницю, але так ні якої інформації не дочекалися, і відповідно ніхто не приїхав ", - сказав Афанасьєв.

За його словами, жодної відповіді з приводу пропозиції українських медиків спілкуватися з німецькими колегами по засобами інтернет-відеозв'язку, ЦКБ так само не отримала.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишня сусідка Тимошенко по камері боїться, що екс-прем'єра вб'ють

"Хоча, на мою думку, це мало б сенс. Вони б могли хоч щодня отримувати інформацію про прогрес пацієнтки, про стан її здоров'я, можливо, коригувати свої рекомендації", - додав він.

Головлікар клініки так само повідомив, що в ході свого останнього візиту Рейсхауер відзначила позитивну динаміку поліпшення стану здоров'я пацієнтки.

"Сама пацієнта, до слова, також відзначає позитивні тенденції. Каже, що почувається краще, якщо порівнювати з тим, як було раніше", - уточнив він.

За словами Афанасьєва, на сьогоднішній день український медики, як і колись, чітко виконують усі рекомендації німецьких колег, в тому числі і рекомендації по продовженню реабілітаційного періоду Тимошенко на восьмитижневий рядків.

"Восьмитижнева період закінчується наступного тижня - 21 вересня. Можливо, до цього часу ми дочекаємося якоїсь інформації від німецьких колег", - припустив Афанасьєв.

Він так само додав, що наскільки тривале перебування пацієнта на стаціонарі - це безпрецедентний випадок.

"Звичайний український пацієнт перебуває на стаціонарі не більше 21 дня. Це загальноприйнята практика. Навіть у ситуаціях набагато більше критичних, ніж у Тимошенко, пацієнтів виписують, вони залишаються під спостереженням, але не перебувають весь час у лікарні", - пояснив лікар.

Зараз ви читаєте новину «Німецькі лікарі Тимошенко "забули" про свою пацієнтку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути