вівторок, 11 вересня 2012 10:40

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Суд над Тимошенко у справі ЄЕСУ перенесли на 15 жовтня

Суд над Тимошенко у справі ЄЕСУ перенесли на 15 жовтня
Суд над Юлією Тимошенко у справі ЄЕСУ перенесли. Фото: byut.com.ua.

Київський райсуд Харкова оголосив перерву в розгляді справи про зловживання корпорації ЄЕСУ щодо екс-прем'єра Юлії Тимошенко до 10.00 15 жовтня.

"Суд ухвалив вважати неможливим розгляд справи при відсутності підсудної Тимошенко і захисника Євгенії", - сказав головуючий на процесі суддя Костянтин Садовський.


Держобвинувач Віктор Лобач просив суд відкласти розгляд справи.

У той же час захисник екс-прем'єра Сергій Власенко просив розглянути питання зупинення провадження у справі у зв'язку з хворобою Тимошенко.

Постанова суду про перенесення засідання присутні в залі прихильники Тимошенко зустріли криками "Ганьба!".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Харкові під судом зібрались близько 2 тисяч осіб прихильників та противників Тимошенко

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Харкові під судом зібрались близько 2 тисяч осіб прихильників та противників Тимошенко

Тимошенко звинувачують в організації заволодіння та замаху на заволодіння чужим майном (державними коштами) шляхом зловживання службовим становищем та службового підроблення, організації ухилення від сплати податків корпорацією ЄЕСУ, що призвело до фактичного ненадходження коштів до державного бюджету; ухилення від сплати прибуткового податку з громадян, що спричинило тяжкі наслідки.

Міністерство оборони РФ звернулося до Господарського суду Києва з позовом про виплату урядом України 3 млрд 239 450 000 грн у справі корпорації ЄЕСУ. Російська сторона зажадала залучити в якості відповідача, крім Кабміну України, Державну казначейську службу України. ЄЕСУ в справі фігурує в якості третьої особи на стороні відповідача.

Нагадаємо, 11 жовтня 2011 Печерський районний суд Києва засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009-му році. 5 серпня вона була заарештована на засіданні суду і перебувала в Київському СІЗО. З кінця грудня 2011 року екс-прем'єра перевели в Качанівську виправну колонію в Харкові.

Зараз Тимошенко проходить курс лікування в харківській лікарні і відмовляється брати участь у засіданнях суду по "справі ЄЕСУ".

Зараз ви читаєте новину «Суд над Тимошенко у справі ЄЕСУ перенесли на 15 жовтня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

61

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути