пʼятниця, 27 лютого 2015 12:48

Нардепи "розсекретили" дані про своїх помічників

Нардепи "розсекретили" дані про своїх помічників

На сайті Верховної Ради з'явилися дані про 4471 помічника народного депутата. Список помічників можна знайти на картці кожного депутата з інформацією, на яких засадах вони працюють - як держслужбовці чи як волонтери

Про це "Радіо Свобода" проінформував рух "Чесно".

"Згідно з оприлюдненими даними, 3259 помічників народних депутатів працюють на громадських засадах, а 685 мають статус держслужбовця", - йдеться у повідомленні.

У середньому в одного народного депутата 11 помічників. Втім рекордсменом Верховної Ради VIII скликання став депутат від "Народного фронту" Микола Кадикало – у нього 29 помічників. Натомість жодного помічника не мають Надія Савченко, Мустафа Джемілєв та Ірина Луценко.

Нагадаємо, виводити помічників з тіні депутатів зобов'язав голова Верховної Ради Володимир Гройсман. Після закликів активістів 28 січня він підписав розпорядження, згідно з яким депутати мають щомісячно оприлюднювати списки свої помічників на сайті Верховної Ради та на інтернет-сторінках депутатів.

Зараз ви читаєте новину «Нардепи "розсекретили" дані про своїх помічників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути