пʼятниця, 11 жовтня 2013 17:29

Нардепи хочуть заборонити продавати алкоголь і цигарки навіть двадцятирічним

Нардепи хочуть заборонити продавати алкоголь і цигарки навіть двадцятирічним
Фото: www.mukachevo.net

Депутати Олег Буховец, Сергій Баландін, Олександр Присяжнюк з фракції КПУ пропонують парламенту збільшити мінімальний вік для продажу алкогольних напоїв і тютюнових виробів з 18 до 21 року.

Таку ініціативу вони виклали в законопроекті № 3409, який зареєстрований в парламенті 10 жовтня.

Нардепи також пропонують розширити мінімальну торгову площу точок продажу алкогольних напоїв з 20 до 30 кв. м, а також встановити вимогу просторово відокремлювати магазини або відділи з алкоголем і сигаретами від місць торгівлі іншими товарами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Томенко розповів про патріотів України, які не хочуть ані в Європу, ані в Росію

Депутати вважають за необхідне заборонити продаж алкогольних напоїв у радіусі 300 м від навчальних закладів, його реалізацію з 22.00 до 8.00 (крім продажу на розлив у закладах громадського харчування), а також продаж алкоголю особам, які знаходяться в алкогольному сп'янінні.

На думку авторів законопроекту, необхідно також законодавчо закріпити за місцевими властями право вводити додаткові обмеження місць і часу продажу алкогольних напоїв і тютюнових виробів.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я України має намір оновити на пачках сигарет ілюстрації, що попереджають про шкоду і наслідки куріння. В Україні з кінця 2012 року діє закон, що забороняє куріння в закритих приміщеннях кафе і ресторанів.

Зараз ви читаєте новину «Нардепи хочуть заборонити продавати алкоголь і цигарки навіть двадцятирічним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути