четвер, 29 січня 2015 13:18

Нардеп розповів, яку квартиру у Києві можна зняти за державні гроші

Нардеп розповів, яку квартиру у Києві можна зняти за державні гроші
fakty.ictv.ua

До 12 тисяч гривень на місяць отримують з держбюджету народні депутати для витрат на оренду житла.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів народний депутат України Сергій Каплін.

За його словами, у списку тих, хто отримав гроші, є "очевидні мільйонери". "Якщо навіть по лобі терти наждачним папером, то не зітреш напису "олігарх". Звичайно, у таких випадках це просто блюзнірство. Але є депутати, які живуть на зарплату і на якісь збереження", - зауважив нардеп.

Каплін зазначив, що іногородні депутати за компенсаційні кошти можуть зняти однокімнатну, малогабаритну квартиру.

"Нічого особливо толкового не можна зняти на ці гроші. А відніміть ще звідси 20% податку. Залишиться 8-9 тисяч, а долар реально сьогодні коштує 20 (гривень - ред.). Плюс - відніміть послуги ріелтора і ще додатково оплату за останній місяць проживання. Тобто, це треба знімати квартиру десь на Позняках", - пояснив він.

Нардеп переконаний, що у цій ситуації треба говорити про скорочення кількості парламентарів в Раді. "Треба скоротити кількість депутатів до ста. Це - абсолютно нормальна практика. І скоротити кількість видатків на них. І обирати вчителів, громадських діячів, лікарів, а не, вибачте, оцю всю гидоту", - зауважив Каплін.

Разом з тим, він поскаржився на об'єм коштів, які виділяються на утримання помічників. "Помічники пишуть закони, а депутат вносить певну ідею. Але це все - дуже серйозна командна робота. І за неї треба платити. В нас чотири помічники, на них виділяється 8 тисяч гривень. Знайдіть за 2 тисячі фахового юриста, який пише закони. Я скажу, що таких боргів, як зараз, у мене в житті ніколи не було. Потрібно залучати кошти, щоб утримати приймальні по всій країні", - зізнався нардеп.

Нагадаємо, що газета "Голос України" оприлюднила список 300 народних депутатів, які отримали компенсацію за оренду житла за грудень 2014 року. У цьому списку, до прикладу, фігурують екс-голова Нацбанку Степан Кубів, брати Добкіни та брати Балоги.

Зараз ви читаєте новину «Нардеп розповів, яку квартиру у Києві можна зняти за державні гроші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути