четвер, 23 червня 2016 15:45

Нардеп Онищенко пояснив, чому за нього взялася прокуратура

Нардеп Онищенко пояснив, чому за нього взялася прокуратура
pravda.com.ua

Народний депутат від групи "Воля народу" Олександр Онищенко, якому інкримінують газові оборудки, заявив про бажання американців відібрати бізнес його родини.

Про це він заявив "Українській правді"

"На сьогодні в мене немає бізнесу, оскільки я народний депутат. Тиск відчуває бізнес, який належить моїй родині", - сказав парламентар.

За його словами працює серйозне американське лоббі.

"З огляду на те, що компанію "Укргазвидобування" збираються приватизувати, я так розумію, американці. І всі ці компанії їм просто не потрібні. Тому є бажання, щоб власники або продали всі ці компанії за якісь там гроші, або пішли і все віддали державі", - заявив він.

Онищенко заявив, що не займається бізнесом з моменту обрання до парламенту.

"Я чув, що були якісь проблеми зі старими схемами, які були закриті з застосуванням процедури податкового компромісу", - додав він.

Також Онищенко розповів, що фігурантами справи стала його мама, адвокат Олександр Сергієнко, Валерій Постний та секретар.

"Відповідно до вимог законодавства я передав раніше створений мною бізнес сім'ї. Постний брав участь в технологічному процесі. Він займався тільки технологічним процесом", - сказав нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардеп Онищенко судиться із ГПУ та НАБУ

Нагадаємо, депутата групи "Воля народу" Олександра Онищенка підозрюють у причетності до схеми відмивання грошей у товаристві "Укргазвидобування". У Антикорупційному бюро вказали на організацію злочинного угруповання, яке реалізовувало природний газ за заниженою ціною. Завдані державі збитки оцінили в 3 млрд грн.

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявляв, що зможе переконати народних депутатів зняти недоторканність і заарештувати Онищенка.

16 червня керівник антикорупційної прокуратури Назар Холодницький зареєстрував у Верховній Раді погоджене із генеральним прокурором подання про надання згоди на затримання та арешт Онищенко, як одного з організаторів розкрадання державного газу.

Зараз ви читаєте новину «Нардеп Онищенко пояснив, чому за нього взялася прокуратура». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути