середа, 22 червня 2016 12:13

Нардеп Онищенко судиться із ГПУ та НАБУ

Народний депутат Олександр Онищенко подав позов до Печерського районного суду Києва проти Генпрокуратури та Антикорупційного бюро про захист честі і ділової репутації.

Про це пише "Українська правда"

У позові Онищенко вказує, що 15 червня під час брифінгу керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький назвав його організатором злочинної схеми.

 

Нардеп вважає, що ця інформація є недостовірною і вимагає її спростування.

Згідно із законом відповідачем у випадку поширення інформації, яку подає посадова чи службова особа під час роботи, є юридична особа. Оскільки Холодницький є заступником генерального прокурора та керівником САП, то позов подано проти ГПУ.

Крім того, Онищенко вказує, що відео цього брифінгу оприлюднило у себе на сайті Національне антикорупційне бюро. Отже Онищенко позивається і проти НАБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардеп Онищенко заявляє, що не підслідний

У вівторок, 21 червня Онищенко прийшов за поясненнями до НАБУ. Він вимагав надати підтвердження його вини та дотримуватися презумпції невинуватості.

Онищенка підозрюють у причетності до схеми відмивання грошей у товаристві "Укргазвидобування". Інкримінують реалізацію природного газу за заниженою ціною. Завдані державі збитки оцінили в 3 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Нардеп Онищенко судиться із ГПУ та НАБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути