середа, 05 червня 2013 12:38

"Написи "Бий жидів!" не є проявом антисемітизму" – експерти

"Написи "Бий жидів!" не є проявом антисемітизму" – експерти
Молодиків-провокаторів із мітингу в Черкасах каратимуть за хуліганство, а не за антисемітизм. Фото: procherk.info

Футболки з написом "Бий жидів!", в які 6 квітня вдяглися кількадесят молодиків на опозиційному мітингу в Черкасах, не є проявом антисемітизму.

До такого висновку дійшла експертиза, яку замовив Соснівський райвідділ міліції.

"Особи всіх молодиків встановлено. Проти них порушено кримінальне провадження, – каже начальник Соснівського РВ УМВС міста Руслан Висоцький. – Однак висновок експертизи, де прямо вказано, що це не є проявом антисемітизму, зв'язує нам руки".

Керівник єврейської громади Черкас Давид Летичевський уже знає про висновки експертів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардепи розбиратимуться із черкаською провокацією "Бий жидів"

"Нам теж повідомили, що оскільки на футболках літера "в" у фразі "Бий жидів!" була похилена, то це не є антисемітизмом. Тому цих молодиків каратимуть за хуліганство, - говорить він. - Звісно, нас такий хід справи не влаштовує. Ми зустрічалися з прокурором області та помічниками голови облдержадміністрації Тулуба. Днями в Києві відбудеться зустріч із керівниками єврейської громади України. Будуть Вадим Рабінович та Олександр Фельдман. Сподіваємося, що вони відреагують на спроби перекваліфікувати справу на хуліганство. На жаль, ми живемо у такій країні, де вся громада знає, що насправді це є проявом антисемітизму, а правоохоронні органи цього не бачать".

Наприкінці квітня в Ізраїлі проводився "Глобальний форум боротьби з антисемітизмом". На ньому був присутній депутат-"регіонал" Олександр Фельдман. Українська делегація була стурбована діяльністю партії "Свобода", керівники якої нібито виступають із антисемітськими заявами. Про випадок у Черкасах Фельдман не згадував.

Нагадаємо, що раніше черкаських міліціонерів зацікавив той факт, що молодики вдягалися у футболки з написом "Бий жидів!" в агітаційних наметах Партії регіонів. Місцеві журналісти були готові надати відео з доказами злочину.

Зараз ви читаєте новину «"Написи "Бий жидів!" не є проявом антисемітизму" – експерти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

50

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути