понеділок, 15 квітня 2013 16:20

Черкаська влада переводить стрілки антисемітизму на опозиціонерів

Черкаська влада переводить стрілки антисемітизму на опозиціонерів
"Свободівець": "Усе місто вже знає імена провокаторів, тільки міліція вдає себе сліпою і глухою". Фото: dt.ua

Черкаські опозиціонери вважають, що обласна влада й міліція всіляко заважають встановленню кола осіб, які причетні до проявів антисемітизму під час мітингу опозиції 6 квітня.

"Тулуб (голова Черкаської ОДА - Gazeta.ua) хоче злити тему в унітаз, – каже черкаський опозиціонер Леонід Даценко. – Бо він сам є натхненником провокації, коли невідомі бойовики вдягли футболки з написами "Свобода" та "Бий жидів!". Так думали підставити під удар опозицію. Натомість підставили президента. Вони й зараз, аби відволікти увагу громадськості, знайшли якогось полковника Лева Гуральника з Умані, який узявся аналізувати мою збірку віршів "Янгол з автоматом на плечі" на предмет пошуку в ній проявів антисемітизму. Вважаю це класичною спробою перевести стрілки".

Керівник обласної "Свободи" Юрій Ботнар каже, що має прізвища учасників акції, марку й номер автомобіля, яким вони приїхали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Антисеміти вдягали футболки "Бий жидів" в наметах Партії регіонів

"Усе місто вже знає імена провокаторів, тільки міліція вдає себе сліпою й глухою. Це політика подвійних стандартів. Бо якби я вдягнув таку футболку, інформація пішла би на всі центральні телеканали. Міліція нізащо б не випустила мене, як це було у випадку з Сергієм Ткаченком. У Черкасах дійшло до того, що офіцери міліції вже отримують накази від сумнівних бойовиків із клубу бойових мистецтв "Білий лотос", - заявив "свободівець".

Разом із тим представники єврейської громади міста намагалися зустрітися з правоохоронцями.

"Ми хотіли почути начальника міліції Валерія Дернового, однак він сказав, що не може нас прийняти, – каже керівник єврейської громади Черкас Давид Летичевський. – Натомість зустрілися з обласним прокурором. Він пообіцяв, що візьме справу на особистий контроль. Зробимо все, щоб її не спустили на гальмах. Хочемо, щоб проти провокаторів порушили кримінальні справи".

Минулого тижня начальник Соснівського РВ УМВС у місті Черкаси заявив, що міліція встановила й опитала коло осіб, які підозрюються в розпалюванні міжнаціональної ворожнечі. За словами правоохоронців, на завершення слідства міліції знадобиться два місяці.

Зараз ви читаєте новину «Черкаська влада переводить стрілки антисемітизму на опозиціонерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути