вівторок, 21 травня 2013 15:55

Нардепи розбиратимуться із черкаською провокацією "Бий жидів"

Нардепи розбиратимуться із черкаською провокацією "Бий жидів"
Фото: gazeta.ua

Екс-мер Черкас Сергій Одарич створив громадський комітет "Протидії проявам міжнаціональної нетерпимості" й звернувся до парламенту, щоб депутати розслідували цю справу.

"Профільний комітет розглянув ситуацію в Черкасах. Можливо, уже на цьому тижні представники — народні депутати відвідають місто. Вчора у Києві зустрічався з деякими народними депутатами, уже є реакція на звернення нашого громадського комітету. Зроблений проект постанови Верховної Ради про утворення слідчої комісії. Очолити її має нардеп-регіонал Олександр Пресман і свободівець Юрій Сиротюк", - повідомив Одарич сьогодні на прес-конференції.

"Найближчим часом комісія розпочне свою діяльність. Спеціальна слідча комісія парламенту наділена певними функціями слідчих органів, має право вимагати присутності свідків, залучати правоохоронні органи", - наголосив він.

Також Одарич розповів про свої враження від провокації на акцій "Вставай, Україно", в результаті якої постраждали журналісти.

"Я просто в шоці, коли побачив ці події. У мене в голові не вкладається. І одна з причин того, що відбулося в Києві — це те, що відбулося в Черкасах 6 квітня (провокація "Бий жидів"). Кожного тижня ми стикаємося з тим, що в політичній діяльності з'являється фізичне насильство. І це дуже негативна загрозлива тенденція. Сьогодні це вже перестає дивувати, починає сприйматися: "раз якась політична подія, значить мають комусь щось вибити, поламати, когось облити..." Такі речі є неприпустимі і зупинити це може тільки серія прецедентів притягнення до відповідальності в першу чергу організаторів подібних провокацій".

Зараз ви читаєте новину «Нардепи розбиратимуться із черкаською провокацією "Бий жидів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути