понеділок, 15 квітня 2013 05:45

Провокатори намагалися зірвати мітинг опозиції

Автор: фото: Роман Чорномаз
  Максим Поляков під час мітингу опозиційних сил закликав черкащан проголосувати за відставку губернатора
Максим Поляков під час мітингу опозиційних сил закликав черкащан проголосувати за відставку губернатора

6 квітня в Черкасах стартувала акція опозиційних сил "Черкащина — настав час діяти". Підтримати опозицію на Театральній площі зібралися понад півтори тисячі черкасців. Були представники більшості районів області. Попри заборону влади надавати опозиціонерам транспорт, люди самотужки дісталися обласного центру.

Організатори приурочили захід до третьої річниці призначення Сергія Тулуба губернатором  Черкаської області. Вимагати його відставки в Черкаси приїхали народні депутати Леся Оробець, Микола Томенко, Юрій Сиротюк, Микола Княжицький. Вони разом із керівниками обласних організацій "Фронту змін", "Батьківщини", УДАРу, "Свободи", а також невизнаними переможцями виборів у двох округах Леонідом Даценком та Миколою Булатецьким дали оцінку роботі обласної влади та діяльності губернатора.

Головна мета зібрання — не допустити подальшого закриття шкіл та лікарень в області.

— Янукович і його наглядач за Черкаською областю Тулуб сьогодні роблять усе, щоб забрати якомога більше грошей у Черкащини, — сказав під час виступу Максим Поляков, 30 років.

— 27 березня бюджетний комітет Верховної Ради ухвалив рішення, що на інвестиційні програми 2013 року батьківщина Януковича — місто Єнакієве з населенням 100 тисяч, отримає 100 мільйонів гривень із держбюджету. А Черкаська область, де півтора мільйона жителів, на інвестиційні програми одержить всього 10 мільйонів — в 10 разів менше, ніж одне донбаське містечко. Сьогодні настав час діяти, немає часу сидіти на кухнях і критикувати. За два роки роботи Тулуба на Черкащині закриті близько 40 сільських шкіл. Тому страшно уявити, що буде, якщо він пропрацює ще два роки в нашій області.

За кілька хвилин до початку акції на площі з'явилися невідомі у футболках з написами "ВО Свобода" та "Бий жидів", які всіляко провокували учасників заходу. В результаті виникла бійка, в якій адвокату головного організатора заходу Максима Полякова, 36-річному Віктору Смалію, зламали щелепу та вибили зуби.

— Коли мене били, сказали: "Тобі привіт від Тулуба", — розповів постраждалий, доки чекав "швидку".

— Сьогодні сумна подія. Треті роковини тулубівської влади в Черкаській області. Ми не виступаємо проти Тулуба чи його заступників. Ми виступаємо за звільнення України від цієї злочинної влади — Януковича, Азарова, Тулуба, — закликав зі сцени народний депутат Микола Томенко.

Акція закінчилася тим, що черкасці за допомогою повітряних кульок "відправили у відставку" опудало губернатора. Разом із опудалом "на Донбас" відіслали валізу, в якій всі охочі залишили записки з посланнями. Опозиціонери розгорнули на сцені плакат "Геть данецьку банду", а учасники заходу, за пропозицією Максима Полякова, одностайно підняли руки за відставку губернатора Тулуба.

Зараз ви читаєте новину «Провокатори намагалися зірвати мітинг опозиції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути