середа, 11 травня 2016 01:16

Найєм розповів, що наобіцяв Луценко перед голосуванням за закон про ГПУ

Найєм розповів, що наобіцяв Луценко перед голосуванням за закон про ГПУ
Фото: gordonua.com

На засіданні фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко запевнив, що ніхто йому не буде вказувати, що робити в Генеральній прокуратурі України. Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" розповів нардеп від БПП Мустафа Найєм.

"Я був на ранковій фракції і хочу дещо уточнити. Пан Луценко відкрито сказав, що йому пропонували посаду генпрокурора. Він погодився на цю пропозицію. Він буде висунутий на цю пропозицію, він це теж сказав", - зазначив нардеп.

За його словами, Луценко розповів, чим має намір займатися в Генпрокуратурі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найєм озвучив вимоги "молодих" депутатів до призначення генпрокурора

"Луценко заявив, що в Генпрокуратурі більше не буде ніяких "сходняків" депутатів, які будуть зустрічатися зі слідчими. Він пообіцяв, що в Генпрокуратурі не займатимуться репресіями ... І він сказав, що ніхто не буде йому вказувати, що робити в прокуратурі. І він не бачить свого майбутнього, якщо ГПУ не стане продовженням цінностей Майдану. Це те, що сказав пан Луценко на фракції і те, що було прийнято досить позитивно", - розповів Найєм.

Нагадаємо, Верховна Рада 10 травня провалила в першому читанні реформу Генеральної прокуратури щодо можливості призначення генпрокурора без юридичної освіти. За законопроект голосували двічі, перший раз ініціатива набрала 224 голоси, другий - 221. Президент України Петро Порошенко переніс робочий візит до Великої Британії, зокрема, в зв'язку з ситуацією, що склалася навколо обрання нового генерального прокурора.

Зараз ви читаєте новину «Найєм розповів, що наобіцяв Луценко перед голосуванням за закон про ГПУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути