четвер, 28 червня 2012 22:57

Над українською Конституцією нависла загроза - нардеп

Над українською Конституцією нависла загроза - нардеп
Іван Заєць: влада хоче змінити Конституцію, обійшовши ВР. Фото: vidgolos.com

Народний депутат Іван Заєць переконаний, що Конституційна асамблея створена для того, щоб обійти Верховну Раду і розробити нову Конституцію.

"Конституція належить до документів установчого характеру. І тому, коли ми говоримо про Конституцію, ми маємо розуміти, що це підвалини правової системи, що це законодавчі підвалини для влади, суспільних відносин і т.д", - підкреслив він.

Парламентар нагадав, що нещодавно відбулося перше засідання Конституційної асамблеї, яка має на меті розробити зміни до Основного закону України.

"Нещодавно відбулося засідання Конституції асамблеї. І ми там почули, що Конституція начебто вичерпала свій потенціал. Ми почули шалену критику у бік Конституції. Це очорнення Конституції", - підкреслив Заєць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зміни до Конституції залежатимуть від настроїв в суспільстві - Литвин

Нардеп зазначив, що у Конституції є певні слабкі місця, але у цьому винні політики, які не змогли розробити відповідної законодавчої бази.

"Якщо ми не зробили якоїсь роботи, то не варто говорити погано над Конституцію", - підкреслив парламентар.

"Я розглядаю механізм Конституційної асамблеї як такий, який приведе до появи нової Конституції.  Ми бачимо тільки завісу, прикриття за словами, що будуть тільки зміни до Конституції. Через Верховну Раду не так легко змінити всю Конституцію і перезаснувати державу, - наголосив він -  Тому влада намагається вживити у свідомість громадян поняття Конституційної асамблеї як щось таке представницьке. І слабкість її лише в тому, що опозиція не бере участі у Конституційній асамблеї і їм це не дає права сказати про те, що КА – це представницький орган усіх верств суспільства".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Застосування Конституції значно спотворене і це треба виправляти - експерт

Заєць підкреслив: "Велика загроза стоїть сьогодні над Конституцією. Ця загроза іде від низького рівня політичної культури, моралі, від нерозуміння або небажання розуміти, що Конституція, законодавство та практика – це різні речі. Треба підводити нашу практику під Конституцію, а не Конституцію підводити під практику, яку ми сьогодні спостерігаємо".

Через Конституційну асамблею, влада хоче обійти Верховну Раду, змінюючи Конституцію, переконаний нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Конституцію треба змінювати, але не писати нову - Погребинський

"Іде велика гра навколо Конституційної асамблеї, щоб обійти парламент. Буде залежати все від того, як відбудуться вибори до парламенту. Якщо режиму Януковича вдасться сформувати конституційну більшість, у мене немає жодного сумніву, що робота Конституційної асамблеї виллється у появу нової Конституції", - наголосив він.

Зараз ви читаєте новину «Над українською Конституцією нависла загроза - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути