вівторок, 23 серпня 2011 09:32

Націоналістам клеять ярлик терористів - ВО "Свобода"

Націоналістам клеять ярлик терористів - ВО "Свобода"

Голова Київської міської організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Андрій Іллєнко вважає, що підготовка до теракту у Василькові Київської області — це провокація.

"Мені здається, що це чергова провокація, яка навряд чи має якийсь стосунок до реальності", - зазначив він.

"Я не уявляю собі мотив такого "теракту". Приміщення, де нібито знайшли цю вибухівку — офіс "Патріота України". Це був би абсурд — робити раптом теракт на День незалежності і ще й перед тим тримати вибухівку у власному офісі. Хіба треба бути повними ідіотами. Вони б її ще на центральній площі тримали. Це дуже нагадує ситуацію з "Тризубом", коли їх звинуватили в тому, що вони підірвали пам'ятник Сталіну. Там теж фігурувала якась вибухівка. Справді, пам'ятник підірвали, але невідомо хто і з якою метою. Все це дуже подібне на сплановану провокацію влади. Відсутність мотиву, повна абсурдність схеми, що хтось когось хотів підривати на День Незалежності і тримав вибухівку в офісі, досить однозначно на це вказують", - переконаний Іллєнко.

На його думку, зараз знову клеїтимуть ярлик, що націоналісти терором займаються, хочуть когось убити.

"Але це настільки висмоктано з пальця, не клеїться купи, що адекватній людині цілком зрозуміло, що це абсурд. Ми мусимо бути готові до того, що такі провокації триватимуть, бо є бажання заборонити акції опозиції і активно шукають привід. Зараз ніхто не застрахований від того, що йому в офіс можуть підкинути вибухівку або наркотики", - наголосив "свободівець".

За словами Іллєнка, "Свобода" - це легальна партія і навряд чи її можуть звинуватити в таких речах: "Якщо під нас копати, то хіба що ось таким абсурдним і брутальним методом підкидання або фальсифікації. Звісно, ми до всього готові, як політики, але, звісно, це було б дико. Бо тероризм і будь-яка загроза життю громадян - абсолютно неприпустимі для нас".

Він додав, що "Свобода" разом з іншими партіями Комітету опору диктатурі планує провести акцію на День Незалежності.

"На сьогодні відомо лише те, що вона почнеться об 11 годині біля пам'ятника Шевченка. А решта за ці дві доби може дуже серйозно змінитися з ось такими новинами про "тероризм". Очевидно, що влада 100% зробить усе, щоб цю акцію заборонити. Тож, невідомо, яким буде остаточний маршрут. Але акція пройде у будь-якому випадку. Нам ніхто не заборонить святкувати День Незалежності так, як ми хочемо його святкувати", - підкреслив політик.

Зараз ви читаєте новину «Націоналістам клеять ярлик терористів - ВО "Свобода"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути