понеділок, 22 серпня 2011 16:40

У Василькові націоналістам інкримінують теракт проти Леніна та Януковича?

У Василькові націоналістам інкримінують теракт проти Леніна та Януковича?

В офісі організації "Патріот України" у Василькові (Київська область - ред.) були виявлені заява із погрозою фізичної розправи над президентом Віктором Януковичем та вибуховий пристрій. Націоналісти стверджують, що ці речі їм підкинули з метою відкриття нової "запорізької справи".

Зокрема, як повідомили Gazeta.ua у Соціал-національній асамблеї (СНА), 22 серпня близько 12 години більше двох десятків співробітників СБУ увірвалися до офісу комунального підприємства КП "Васильківський комбінат комунальних послуг". У цей час в приміщенні працювали два члена організації "Патріот України". Співробітники СБУ затримали активістів.

Після цього співробітниками Служби безпеки до офісу комунального підприємства були запрошені депутати Васильківської міської ради, члени виконкому СНА Сергій Бевз та Ігор Мосійчук, співзасновник спортивного товариство "Соловей" ім. Романа Шухевича Віталій Зателепа.

Співробітники СБУ провели в офісі обшук і вилучили більше двох десятків CD-дисків, низку листівок організації, комп'ютери.

Крім того, за словами представників СНА, під час обшуку у приміщенні офісу була виявлена фальшива листівка, складена провокаторами від імені СНА, яка стосувалася демонтажу пам'ятника Леніну в м. Борисполі, який провадили члени організації. Наприкінці листівки було розміщено погрозу фізичної розправи над президентом Віктором Януковичем.

Окрім цього в офісі було виявлено і вилучено вибуховий пристрій. Організація "Патріот України" та Соціал-національна асамблея заявили, що їхні члени не мають жодного відношення до провокативної листівки та вибухового пристрою.

"Вони були підкинуті в офіс, де працювали наші члени з метою спровокувати репресії проти Соціал-національної асамблеї. На цю хвилину співробітники СБУ затримали чотирьох побратимів. Таким чином, відкривається нова "запорізька справа" проти українських націоналістів", - наголосили націоналісти.

Нагадаємо, у Борисполі біля Києва у лютому цього року на постаменті монумента Леніна розбили гранітні плити. Відповідальність за це взяла на себе організація "Патріот України".

Як відомо, представники ВО "Тризуб" імені Степана Бандери наприкінці грудня 2010 року намагались зруйнувати пам'ятник Сталіну на території запорізького обкому Компартії. Проти них було порушено гучні кримінальні справи.

Зараз ви читаєте новину «У Василькові націоналістам інкримінують теракт проти Леніна та Януковича?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

42

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути