понеділок, 01 жовтня 2012 16:16

На Житомирщині помічникові кандидата у депутати спалили ферму

1 жовтня у Житомирі відбулася прес-конференція єдиного кандидата від опозиції у 67-му виборчому окрузі Сидора Кізіна, голови Любарського районного штабу ВО "Батьківщина" Людмили Рогальської, довіреної особи у 67-му виборчому окрузі Сидора Кізіна Василя Кіндрася.

Кіндрась розповів, що 29 вересня хтось підпалив його нову ферму, яка знаходиться в селі Новий Любар, Любарського району, внаслідок чого згорів дах. Приміщення під ферму для розведення свиней розміром 352 кв м придбав у 2009 році.

"Ось вже 20 днів моя мобільна група проводить агітацію за Кізіна. Я кажу людям, що Развадовський (інший кандидат у цьому окрузі, якого підтримує влада – ред.) - це не той кандидат, за якого треба голосувати. Коли розвалювалися наші села, дерибанилася земля, Развадовський, будучи раніше нардепом, не робив нічого. Я бачу, що люди почали нас підтримувати. І тут почалися брудні листівки проти Кізіна, раптова пожежа. Мені повідомили про неї о 13.50. Пожежники швидко приїхали, але це не допомогло врятувати дах. Збитків на тисяч 50", - каже Кіндрась.

Кіндрась впевнений, що це не випадковий підпал. На стіні ферми після пожежі було виявлено напис синьою фарбою: "Живи і радій життю, бо опинишся в гробу".

"Електропостачання там не було. Ніби знайшли пляшку із запалювальною сумішшю, але зараз невідомо, де вона. Усе це тому, що я займаюся політикою", - веде далі Кіндрась.

У неділю, 30 жовтня, Сидір Кізін проводив у зв'язку з цими подіями нараду у штабі об'єднаної опозиції. Тоді ж подзвонив працівник штабу Развадовського Юрій і розпитував, чого опозиціонери зібралися.

"О 14-00 зателефонував мій чоловік Анатолій. Сказав, що є нехороші новини. Голос чоловіка був такий, що ніби хтось помер. Наш будинок знаходиться над річкою Случ. По східцях піднявся невідомий чоловік у камуфляжній формі і сказав: "Якщо ви хочете жити, покиньте виборчу кампанію". Чоловік одразу ж написав заяву у міліцію", - розповідає Людмила Рогальська із Любарської "Батьківщини".

Рогальська додає, що погрожували й іншим активістам.

"Керівникові первинної організації ВО "Батьківщина" Марії Кузьмінській, яка теж агітує за Кізіна, переказали "вітання" через невістку. На базарі підійшла довірена особа Развадовського Валентина Кузьмінська і сказала, щоб поменше говорили, "бо не вистачить хат відкупитися", - додає Рогальська.

Відповідні заяви щодо погроз життю вже направлені у Любарський райвідділ міліції.

"На початку були брудні листівки, де зображували мене у фашистській формі, забороняли розміщення агітаційних наметів, погрожували членам виборчих штабів, а тепер перейшли до відвертого бандитизму - підпалу і погроз вбивством. Я звертаюся до керівництва обласної та Генеральної прокуратури з вимогою порушити кримінальну справу та зупинити ці злочини. Якщо справи не будуть розслідувати, то це свідчитиме, що влада солідаризувалася із перевертнями у погонах, взяла курс на відвертий кримінал", - підсумував Кізін.

Зараз ви читаєте новину «На Житомирщині помічникові кандидата у депутати спалили ферму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути