пʼятниця, 26 жовтня 2012 15:57

На Вінничині агітуватиме Філіп Кіркоров і Бабкіна

На Вінничині агітуватиме Філіп Кіркоров і Бабкіна
Фото: modals.biz

17 виборчий округ на Вінничині, на думку громадської організації ОПОРА, потребує особливої уваги. У день виборів, 28 жовтня, 215 спостерігачів  повністю покриють цей регіон і будуть присутні на кожній виборчій дільниці.

До 17 виборчого округу входять місто Ладижин, Бершадський, Гайсинський, Теплицький та Тростянецький райони Вінниччини. Тут основна боротьба точиться між самовисуванцями Миколою Кучером — директором однієї з найбільших аграрних компаній -  та колишнім  головою обласної ради Григорієм Заболотним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Політики відкрито перевищують службові повноваження і використовують персонал для агітації - експерт

"Ми вибрали округ, де на результати виборів може реально вплинути адмінресурс, - пояснює регіональний координатор Громадської Мережі ОПОРА Олег Левченко. - Між цими кандидатами невелика різниця у відсотках. Щоб уникнути тиску на виборців з однієї чи іншої сторони, ми встановимо повноцінне спостереження. На цьому окрузі ми знатимемо результати голосування уже до 9 ранку наступного дня".

Вінниччина також увійшла до десятки областей, де було зафіксовано найбільше порушень під час виборчих перегонів.

"Останній тиждень спостерігалося багато речей, через які кандидати пробували змінити хід виборів. Найперше - це чорний піар, за допомогою якого поширювали недостовірні, брехливі чи відверто образливі відомості про кандидата чи політичну силу. Майже завжди такого роду матеріали публікуються з недостовірною інформацією про замовника та виконавця друку або взагалі без вихідних даних. Через це чітко ідентифікувати порушників надзвичайно важко. Проте, який би бруд не був, він уже не зможе вплинути на результат голосування. Уже ніякі стояння на голові і танці живота не допоможуть", - вважає експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Донецька міськрада переживає, що опозиція зірве вибори

Особливістю Вінницьких перегонів, за словами Левченка, є масове залучення зірок естради.

"Сьогодні у Вінниці виступає гурт "ВВ", у Могилеві-Подільському — Філіп Кіркоров, Надія Бабкіна. Якщо до нас приїжджають такі артисти, то ми не останній регіон в Україні. Також Вінничину відрізняє високий рівень конкуретної боротьби. У багатьох округах ми бачимо невеликий відрив у відсотках між кандидатами.  І це цікаво. Унікальними є11 та12 округи. Це місто Вінниця. Я не побачав тут великого ажіотажу. Все було більш-менш спокійно. І це відрізняє місто від регіонів, де киплять пристрасті. Ще особливість нашого регіону — це сільські території. Тим кандидатам, які ішли з регіонів, довелось наїздитись і находитися. Я знаю кандидатів, які проводили по 12 зустрічей у день. І якщо вони це зробили якісно, то  отримають свій результат. Цікаво буде подивитися, які результати кандидати отримають. Хотілося б побачити справжніх лідерів нашого регіону".

Зараз ви читаєте новину «На Вінничині агітуватиме Філіп Кіркоров і Бабкіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути