середа, 02 листопада 2016 20:30

На третю річницю Майдану влада отримала вердикт

На третю річницю Майдану влада отримала вердикт

Мільйонні е-декларації показали остаточний репутаційний крах післямайданної влади. Про це Gazeta.ua сказав політолог Андрій Золотарьов.

Задекларували не всі статки, розповів експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські політики мають звички колумбійських наркобаронів

"Досить часто "надували" суму кеша. Закладали майбутню корупційну ренту. Мають нерухомість і рахунки за кордоном. Є певні прокладки, які унеможливлюють моніторинг закордонних коштів", - зауважив він.

Мерзотників змінили на негідників, вважає політолог.

"Колосальні суми готівки засвідчують глобальну непатріотичність політичної еліти. Вона продемонструвала громадянам, що наші можновладці не вірять у державу й не довіряють їй. Фактично сидять на валізах. У будь-який момент готові до втечі", - сказав Золотарьов.

"Це остаточний репутаційний крах післямайданної влади. Люди знали, що це не ангели. Але їх надспоживання за межею розумного. Використовують владу для примноження багатства, а не для втілення стратегії розвитку країни. Гонтарева вбила довіру до банківської системи. Це її головна політична провина. Сама задекларувала кеш. Якщо навіть банкіри тримають гроші у "матрац-банку", це шокує", - резюмує політолог.

За експертною оцінкою, народні депутати задекларували 12,3 млрд грн. З них готівкою 7,4 млрд грн. Ще 380 млн грн тримають у готівці міністри та інші урядовці.

Зараз ви читаєте новину «На третю річницю Майдану влада отримала вердикт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути