понеділок, 24 листопада 2014 19:33

На сьогоднішній день Крим покинули 18 тисяч осіб - Джемілєв

На сьогоднішній день Крим покинули 18 тисяч осіб - Джемілєв
Мустафа Джемілєв Фото: news.bigmir.net

18 тисяч людей на сьогоднішній день виїхали з території Криму, більше половини з них - кримські татари. Про це під час зустрічі з киянами розповів нардеп, лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв.

"Ці люди виїхали, в основному, в далекі області. Нам би хотілося, щоб кримчани переїздили більше до областей, що межують із Кримом, близькі до нього. Тоді їм було би легше повернутися назад. Житло для переселенців, які живуть зараз на неокупованих територіях, має бути не тимчасовим, як намети чи щось інше, а постійним, повноцінним. Аби потім, коли кримчани повернуться до Криму, вони змогли продати житло тут, щоб купити щось там", - сказав Джемілєв.

Для кримчан необхідно створити окремий канал, аби вільно поширювати правдиву інформацію, зазначає Мустафа Джемілєв.

"Канал треба створити, хоча це недешево. Зараз російське телебачення зомбує людям мізки. Якщо буде команда, можна збиратися і працювати, наскільки вистачить сил. Також ми вважаємо, що першочергово треба створити власну інформаційну службу. Плануємо на платній основі залучати журналістів, юристів, аби тема Криму не сходила із сторінок української та світової преси, аби її обговорювали - а обговорювати там є багато чого", - додає лідер кримських татар.

Зараз ви читаєте новину «На сьогоднішній день Крим покинули 18 тисяч осіб - Джемілєв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути