понеділок, 30 вересня 2013 15:45

На округах Балоги та Маркова тягнутимуть з виборами — експерт

На округах Балоги та Маркова тягнутимуть з виборами — експерт
Володимир Цибулько. Фото: www.compromat.ua

Владі певною мірою вдалося залякати "регіоналів" позбавленням мандатів кількох мажоритарників.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Цибулько.

"У нас політики — вихідці з бізнесу. Вони розглядають цей майданчик не як засіб досягнення політичних цілей, а як найкращу інвестицію. Це намагання через політичні інструменти досягти своїх персональних цілей. Для бізнесменів це хороший урок. Якщо вони не навчаться інвестувати у політичні партії, наймаючи політиків для обслуговування своїх інтересів, а йтимуть персонально, ефект буде не надто високий. Має бути посередництво", - наголосив він.

За словами експерта, на округах нардепів, у яких відібрали мандати, будуть тягнути із проведенням виборів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спікер оголосив рішення суду про позбавлення Маркова мандата

"Це продовжуватиметься стільки, скільки історії з цими депутатами будуть показовими та повчальними для парламентарів, які починають демонструвати неприйнятну для влади самостійність. Певний час процедура по них буде тривати. Тут важливе не кінцеве позбавлення повноважень, а перманентне побиття "мандатоносних хлопчиків", - пояснив Цибулько.

Коментуючи інформацію про те, що у переліку нардепів, яких можуть позбавити мандатів через суд, є бізнесмен Вадим Новинський, політолог зауважив:

"По Новинському є проблема ЦВК - як його допустили до виборів. Я б в цьому переліку його не згадував. Це вже буде гра проти Центрвиборчкому. Хоча до суду можна подати. Коли з'являться такі позови, буде зрозуміло, де вразливі місця у виборчому законодавстві. Новинський сам продемонстрував певну дистанцію до Партії регіонів. Чи вкладається його спосіб ведення політики у домінанти "регіоналів" — це питання. Тут у політичному сенсі є слабка ланка: або ти стаєш повноцінним членом партії, розчиняєшся в ній, або вона буде знаходити способи тебе приструнити".

Зараз ви читаєте новину «На округах Балоги та Маркова тягнутимуть з виборами — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути