пʼятниця, 20 вересня 2013 16:37

ЦВК порушить закон, якщо позбавить Маркова повноважень - Усенко-Чорна

ЦВК порушить закон, якщо позбавить Маркова повноважень - Усенко-Чорна
Фото: news.liga.net

Заступник голови ЦВК ЦВК Жанна Усенко-Чорна заявила, що ЦВК не наділена повноваженнями позбавляти Ігоря Маркова мандата народного депутата.

Вона повідомила, що дане питання обговорювалося на сьогоднішньому засіданні в ЦВК, і комісія планує, як і в попередніх випадках, звертатися до комітету Верховної Ради і, можливо, до суду за роз'ясненням порядку виконання судового рішення.

"Центральна виборча комісія, відповідно до закону, не наділена повноваженнями скасовувати повноваження народних депутатів України. Перелік та суб'єктів, і підстав, які мають такі повноваження, вичерпно визначений у Конституції. ЦВК до таких суб'єктів не належить", - сказала вона.

Також вона зазначила, що в іншому випадку ЦВК перевищить свої повноваження, за що передбачена кримінальна відповідальність. Вона також підкреслила, що, відповідно до Конституції України, ніхто не зобов'язаний виконувати злочинні вказівки, "навіть якщо вони винесені колегіально і оформлені шляхом судового рішення".

"На мій погляд, якщо так використовувати повноваження, які надані судової гілки влади, можна взагалі залишитися без парламенту або, принаймні, втратити кожного другого депутата, обраного по мажоритарному округу. Якщо не позбутися такого інституту, як парламентаризм в цілому", - пояснила вона.

Нагадаємо, раніше глава регламентного комітету Ради Володимир Макеєнко заявляв, що залишити Ігоря Маркова без мандата повинна Центральна виборча комісія України.

Зараз ви читаєте новину «ЦВК порушить закон, якщо позбавить Маркова повноважень - Усенко-Чорна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути