Ексклюзиви
понеділок, 09 вересня 2013 15:30

У експерта виникло безліч питань до легітимності зборів комуністів

У експерта виникло безліч питань до легітимності зборів комуністів
Юрій Ключковський. Фото: glavcom.ua

Хоча є багато питань щодо легітимності проведених вчора комуністами зборів громадян щодо проведення всеукраїнського референдуму про вступ до Митного союзу, референдум може стати реальністю, якщо так вирішить влада.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав юрист, колишній народний депутат Юрій Ключковський.

"Це не можливо пояснити із точки зору обов'язковості виконання рішень суду, хоча в мене є питання і до самого рішення суду. Проте, можна, маючи питання до нього, все одно виконувати його", - наголосив він.

Водночас, за словами колишнього народного депутата, "є питання й до самих так званих зборів". "Вони були закриті, а не відкриті. Закритий характер зборів підтверджується тим, що туди не пустили журналістів. Збори громадян в принципі не можуть бути закритими. Вже тут є невідповідність між заявленим і тим, що відбулось. Якщо це були збори КПУ, то добре, але конференція партії не може ініціювати проведення референдуму та збору підписів", - додав Ключковський.

Окрім того, колишній народний депутат підкреслив, що комуністи почали в 10:00 і близько 13:00 закінчили: "Там було чотири питання порядку денного, і по кожному з них мало відбутися голосування. Брало участь в зборах дві з половиною тисячі громадян, але мені не зрозуміло, чи залишились до кінця всі громадяни, які були на початку. А скільки треба часу для підрахунку голосів такої кількості голосів?".

"І третя обставина — присутність члена ЦВК. Він не мав доручення ЦВК бути присутнім, тобто був присутнім, як член партії. Те, що він член ЦВК — не має жодного значення. А закон про референдум вимагає, що би був присутнім представник ЦВК на цих зборах. Тому, є сумніви, чи те, що відбулося можна назвати зборами", - зазначив експерт.

"Не відомо, що чекає на "комуністичний" референдум, бо я не знаю, чи поступить команда ЦВК зареєструвати ініціативну групу, чи ні. Сьогодні вирішує команда, а чи буде вона — побачимо", - резюмував Ключковський.

Нагадаємо, вчора Комуністична партія України, попри судову заборону, все ж таки провела збори щодо ініціювання всеукраїнського референдуму про вступ України до Митного союзу. Близько трьох тисяч людей зібралися на стадіоні "Спартак" у Києві, аби обговорити цю ініціативу.

Зараз ви читаєте новину «У експерта виникло безліч питань до легітимності зборів комуністів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

32

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути