понеділок, 02 грудня 2013 17:42

На Майдані зібралося більше 20 тис. активістів, біля Кабміну - декілька тисяч

На Майдані зібралося більше 20 тис. активістів, біля Кабміну - декілька тисяч
Фото: gazeta.ua

Ввечері на Майдані Незалежності в Києві зібралося більше 20 тисяч людей, які чекають вечірнього мітингу. Крім того, ще декілька тисяч осіб перебувають біля будівлі Кабінету міністрів.

Мітингувальники розбили за сценою наметове містечко, в якому стоїть вже більше 20 наметів. Всім охочим роздають бутерброди, гарячий чай, каву, воду. У той же час пункту обігріву в наметовому містечку зараз немає. Люди очікують вечірнього мітингу та концерту, який розпочнеться на Майдані незалежності о 19:00.

Біля Кабміну зараз знаходиться близько 2 тис. осіб. При цьому близько 200 мітингувальників перекрили вулицю Грушевського, де розташована будівля уряду - люди вишикувалися у дві колони поперек вулиці.

Також до Кабміну опозиція пригнала машину з мегафонами і підсилювачами, через які йдуть виступи. Людей закликають не боятися штурму "Беркуту". Також повідомляється, що біля Кабміну немає наметів і пунктів з їжею, тому всім охочим пропонують сходити на Майдан, щоб перекусити і відпочити.

Зазначимо, що мітингувальники не тільки стоять біля Кабміну. Близько двох тисяч осіб постійно ходять невеликими групами по вулицях Грушевського та Інститутській.

Також близько 100 осіб стоять на вулиці Банковій, де розташована Адміністрація резидента. Люди розташувалися вдалині від металевих щитів, якими перегородили дорогу бійці внутрішніх військ. Мітингувальники не роблять тут активних дій.

Зазначимо, що на Європейській площі мітингів немає. В той же час там, біля готелю "Дніпро", знаходиться пожежна машина, яка набирає воду з гідранта. Ще одна машина стоїть на Хрещатику біля Будинку профспілок. При цьому пожежники відмовляються говорити, з якою метою вони там стоять. Однак, за даними ДержНС, зараз гасять пожежу у нежитловому будинку на вулиці Грушевського.

Зараз ви читаєте новину «На Майдані зібралося більше 20 тис. активістів, біля Кабміну - декілька тисяч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

117

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути