понеділок, 02 грудня 2013 16:57

Янукович проситиме 3 мільярди доларів у Китаю — Соскін

Янукович проситиме 3 мільярди доларів у Китаю — Соскін
Олег Соскін. Фото: soskin.info

Економіст та політолог Олег Соскін передбачив декілька сценаріїв чому президент Віктор Янукович їде 3-6 грудня до Китаю. Основна мета — це взяти у китайців 3 мільярди доларів для країни та своєї Сім'ї та надати китайцям робочі місця.

Про це експерт розповів у коментарі кореспонденту Gazeta.ua

"Попередньо висував таку версію, що Янукович не підпише асоціацію. Йому не потрібно було підписувати асоціацію, тому що там треба було виконувати відповідні стандарти. А грошей так просто не давали. Янукович думає, що зможе вирішити питання про фінансуванню з Китаєм. Розраховує отримати кредит 3 мільярди доларів під заводи. Це така не угода, а декларація-меморандум", - розповів експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заступник Табачника їздить по гуртожитках і відмічає студентів, які вийшли на Євромайдан

Соскін передбачив ще дві цілі візиту президента Віктора Януковича до Китаю, яка не може бути втілена без попередньої: "Друге — щоб переобладнати наші газові станції. Китайці готові переобладнати наші електростанції під водяний розчин вугілля. Китайці мають таку технологію. Хоча це американська технологія, але є й китайська. По суті вони забирають наші станції під свій контроль, бо вони будуть їх обслуговувати. Є ще одна у них задумка — це віддати Китаю в оренду наші чорноземи у Херсонській та Миколаївській області. Для початку віддати мільйон гектарів, потім сюди заїдуть китайські працівники і китайці будуть обробляти ці землі".

Економіст зазначив, що таким чином український ринок буде заповнений китайськими товарами.

"Це остаточно знищить українського виробника і середній клас. Він підірве нашу економіку", - додав він. Соскін вважає, що Віктор Янукович хоче встановити диктатуру Партії регіонів, подібну в Китаї. "Це нам дасть страшну річ, Китай — це диктатура. Якщо в кожному місці по 100 китайців, як він пропонує, то це страшні речі. Вони будуть вбивати і Врадіївка чи "Беркут" будуть для нас дитячими забавками. Китайці відрізняються надзвичайною жорстокістю", - зауважив Соскін.

Зараз ви читаєте новину «Янукович проситиме 3 мільярди доларів у Китаю — Соскін ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

37

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути