понеділок, 30 листопада 2015 18:52

На Донбасі є загроза екологічної катастрофи - Порошенко

На Донбасі є загроза екологічної катастрофи - Порошенко
Фото: rus-img2.com

Президент України Петро Порошенко заявляє про ризик екологічної катастрофи на Донбасі.

Про це він повідомив у Парижі на конференції ООН з питань клімату, зазначає Радіо Свобода.

"Моя країна стала об'єктом гібридної війни. Гібридної війни, що призводить до гібридних наслідків. Вони можуть бути менш помітними, але, як і раніше, дуже руйнівним. Один з них – ризик екологічної катастрофи у східній частині України – на Донбасі. Росія та підтримувані нею терористи затопили багато шахт. Їхні злочинні дії призвели до отруєння питної води, ґрунту, флори і фауни регіону. Донбас став полігоном для російських та проросійських сил. У результаті земля і атмосфера забруднені від вибухів та пошкодження хімічних та інших промислових заводів", – сказав Порошенко.

Президент також сподівається, що питання охорони навколишнього середовища в умовах конфлікту не може більше залишатися без адекватної відповіді міжнародного співтовариства.

"Ця проблема, зокрема, буде в центрі уваги нашої діяльності в рамках системи Організації Об'єднаних Націй", – зазначив він.

Від квітня 2014 року на частині території Донбасу проводиться антитерористична операція, деякі райони Донецької та Луганської областей контролюють проросійські сепаратисти. За оцінками експертів, в результаті бойових дій на сході України заповідним об'єктам завдано збитків, як мінімум, на 14 мільярдів гривень. Очевидно, що конфлікт несе загрозу для екосистем, водних ресурсів та сталого розвитку в цілому. Експерти заявляли, що затоплення шахт, обстріли хімічних підприємств, що тягнуть за собою викиди хімічних речовин і загострення санітарно-епідеміологічної ситуації, створюють реальну загрозу екологічної катастрофи.

Нагадаємо, що сьогодні в Парижі на конференції ООН з питань клімату, де зібралися майже 150 світових лідерів, Порошенко закликав продовжити санкції проти Росії.

Зараз ви читаєте новину «На Донбасі є загроза екологічної катастрофи - Порошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути