вівторок, 11 лютого 2014 16:27

На дебатах з Кличком Янукович може говорити про "справжнє допекло" - Цибулько

На дебатах з Кличком Янукович може говорити про "справжнє допекло" - Цибулько
Володимир Цибулько Фото: epochtimes.com.ua

Дебати з лідером УДАРу Віталієм Кличком можуть бути потрібні президенту Віктору Януковичу, щоб висловити опонентам та союзникам про те що "допекло".

Таку думку у коментарі Gazeta.ua політолог Володимир Цибулько.

"Янукович втомився. Його заяви опоненти розцінюють, як жест відчаю. Говорять, що він займається самопорятунком. Після Вільнюса Янукович мало говорить. Не виключаю, що дебати потрібні Януковичу, щоб на тлі опонента говорити про "справжнє допекло" не тільки з боку опонентів, але й союзників. Йому потрібен майданчик для оцінки стану речей і бачення держави. Янукович хоче висловити своє бачення. Показати, що володіє ситуацією. Це може розсварити його з власною командою, але покаже зі сторони, що йому "болить за Україну". Схильність Януковича до несподіванок зберігається. Він готовий до сенсаційний ідей та пропозицій", - розповів політолог.

Цибулько зауважив, що Янукович йде на дебати з найрейтинговішим опозиціонером.

"Дебати будуть важливі для прихильників Кличка. Вони переконаються чи він справді здатен бути лідером держави. З'ясують для себе потенціал політика. З боку Кличка - це момент істини. Йдучи на такі дебати Кличко закріплює за собою статус єдиного узгодженого кандидата від опозиції. На це розраховує влада. Оскільки вона бачить неповну його підготовленість, як для політика найвищого ешелону", - розповів експерт.

Цибулько зауважив, що від таких дебатів виграє кожна сторона: "Це боротьба за власну аудиторію, завоювання нового простору. Фактично, це дебати в форматі президентського фіналу. Дебати можуть зламати хід виборчої кампанії, навіть коли вибори не почались. Досі кожен з штабів потенціальних фіналістів грає у мовчанку. Не показує своїх козирів. Найголовніше, що дебати можуть дати якісь параметри найближчої перспективи: "куди ми йдемо?", "де ми будемо найближчі роки?".Підніматимуться теми Конституційного процесу, євроінтеграції, прав людини в Україні, можливості для бізнесу".

Зараз ви читаєте новину «На дебатах з Кличком Янукович може говорити про "справжнє допекло" - Цибулько». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути