неділя, 08 грудня 2013 18:08

На Бесарабці знесли пам'ятник Леніну
5

Група невідомих людей у неділю ввечері знесла пам'ятник Леніну з п'єдесталу, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі столичної міліції.

"Група невідомих людей в масках оточила пам'ятник Леніну. Вони палили фаєри, а потім завалили пам'ятник", - розповіли в міліції.

У прес-службі столичного главку міліції зазначили, що в момент демонтажу пам'ятника в натовпі було видно прапор ВО "Свобода".

У даний момент невідомі кидають димові шашки і продовжують палити фаєри.

Разом з тим, у міліції повідомили, що затриманих поки немає.

"На місці інциденту працює слідчо-оперативна група міліції", - додали в міліції.

Як передає кореспондент "Громадське ТБ", один з очевидців розповів, що група молодих людей підійшла до пам'ятника, накинула на нього залізні троси, руками потягнули за них і пам'ятник упав.

Зараз він лежить на землі, біля пам'ятника відколена голова. При падінні він пробив асфальт.

Біля впав пам'ятника зібралося багато спостерігачів, вони знімають його на телефони і фотографують. Один з присутніх взяв великий молоток і намагався ще більше розбити його.

Чути крики: "Геть ката українського народу!".

Як повідомлялося, минулої неділі, також після всеукраїнського віче, група невідомих осіб намагалася звалити пам'ятник Леніну, однак обмежилася тільки написом білою фарбою "Слава нації". Завдяки діям міліції, яка взяла в кільце пам'ятник, пошкодити монумент не вийшло.

Пам'ятник встановили 5 грудня 1946 року. Постать Леніна виготовлена з червоного полірованого граніту висотою в 3,45 метра, який встановлений на циліндричному постаменті висотою в 6,8 метра, діаметром в 1,88 метра з чорного полірованого лабрадориту на квадратному гранітному стилобаті. Монумент зроблений з рідкісного матеріалу - карельського кварциту, з нього будували Мавзолей у Москві.

Автор: Фото:censor.net.ua
 

Зараз ви читаєте новину «На Бесарабці знесли пам'ятник Леніну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

342

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути