Ексклюзиви
субота, 23 червня 2012 14:26

На Банковій розуміють, що загнали себе у кут і думають, що робити з Тимошенко - експерт

На Банковій розуміють, що загнали себе у кут і думають, що робити з Тимошенко - експерт
Олексій Гарань: Росія може "проковтнути" Януковича. Фото: glavcom.ua

Віктор Янукович розуміє, що Росія "може його проковтнути", тому зараз шукає шляхи примирення із Заходом.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Олексій Гарань.

Він не виключає, що проти української влади таки можуть застосувати санкції. Деякі заходи щодо керівництва України Захід може застосувати ще до виборів, вважає експерт.

"Велике питання в тому, як відбудуться вибори, чи вони будуть відбуватися із явними порушеннями, чи ні. Якщо будуть явні порушення, то ясно, що імовірність жорстких дій зростатиме", - підкреслив Гарань.

Політолог додав: "Ми рухаємося в бік авторитаризму, але все таки я сподіваюся, що в результаті парламентських виборів цей рух буде припинений. Що все таки Янукович не отримає контрольований парламент".

"Але я не виключаю того, що якісь кроки можна робити вже зараз, не чекаючи виборів", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європейські друзі "Регіонів" вже заговорили про санкції

На його думку, влада не розуміє вмовлянь Європи, а от на конкретні більш жорсткі заходи може і відреагувати.

"Я думаю, що в українській правовій системі занадто багато людей, які порушують принципи верховенства права. Щось можна було б зробити. Бо виглядає так, що ці люди, на жаль, не розуміють умовлянь, а розуміють тільки тоді, коли до них будуть застосовуватися деякі конкретні речі", - наголосив політолог.

Він додав: "Влада сама загнала себе у глухий кут, бо зіпсовані стосунки з усіма. Зіпсовані стосунки всередині країни, зіпсовані стосунки з Росією. Тепер з цього треба викручуватися".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бютівці" розказали, коли назвуть імена чиновників із "чорного списку" США

На думку експерта, зараз для Януковича найбільша загроза - це Росія, яка "просто може його проковтнути". "Він це починає розуміти. Тому дійсно треба якось поліпшити стосунки з Європою", - переконаний він.

Гарань вважає, що єдиний шанс для Януковича змінити ситуацію – це вирішити питання з Юлією Тимошенко. Рішення суду може стати для владаи єдиним виходом, бо інакше ситуація поглиблюватиметься далі, підкреслив експерт.

Він також додав, що те, що зараз розгляд касаційної скарги Тимошенко затягується, свідчить про те, що на Банковій шукають вихід із ситуації.

"Вони думають, як би так поліпшити стосунки із Заходом, при цьому не випустити Тимошенко та піти на якісь найменші можливі поступки. Іде гра", - підкреслив політолог.

Зараз ви читаєте новину «На Банковій розуміють, що загнали себе у кут і думають, що робити з Тимошенко - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути