пʼятниця, 15 червня 2012 13:57

Коли прийде час відповідати за скоєне, гарантувати безпеку Януковичу зможуть хіба що африканські країни - "бютівець"

Коли прийде час відповідати за скоєне, гарантувати безпеку Януковичу зможуть хіба що африканські країни - "бютівець"
Остап Семерак каже, що Януковичу доведеться відповідати перед суспільством. Фото: vkurse.ua

Немає нічого вічного, і в цьому житті колись потрібно відповідати за свої дії перед суспільством.

Про це в коментарі Gazeta.ua заявив депутат від "БЮТ- Батьківщина" Остап Семерак, коментуючи заяву президента Віктора Януковича про те, що він не боїться правосуддя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко сподівається, що міжнародні організації візьмуться за розслідування корупції на Євро-2012

"Звичайно, поки він президент, він нічого не боїться. Усі суди демонструють повну лояльність і залежність від нього. Але коли він позбудеться цієї посади, тоді подивимося яка буде ситуація", - зауважив "бютівець".

За словами нардепа, Янукович вже достатньо зіпсував свій міжнародний імідж і тепер санкції щодо нього буде складно уникнути.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оприлюднено "чорний список" українських чиновників, до яких можуть застосувати санкції

"Депутати чи прості громадяни не будут висловлювати звинувачення, очевидно, це повинен робити прокурор. Рівень корупції, який існує в Україні, уже надто великий, і хотілося б щоб прокуратура хочаб якось почала боротися із корупцією і висловлювати звинувачення. А президент, як голова антикорупційного комітету, людина яка формально очолила боротьбу з корупцією, повинна була б зреагувати. Бо країни Європейського союзу реагують на факти корупції в Україні із закупівлями "Нафтогазу" і проведенням Євро-2012. Вчора депутат Європарламенту від фракції "зелених" в ефірі прямим текстом сказав, що стосовно майна президента Януковича будуть цікавитися і вживати якихось заходів", - акцентував політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Україна завжди була олігархічною державою, а тепер часто нагадує мафіозну" - Financial Times

Водночас, Семерак порівняв Януковича із відомими диктаторами і зауважив, що "немає нічого вічного".

"Його коментар мені більше нагадує агонію і заклик для свого оточення не боятися. Але навіть Хусейн і Каддафі думали, що вони будуть вічними. Але нема нічого вічного — ні президентів України, ні бізнесу. Все змінюється і колись треба відповісти преед суспільством за те, що і як ти зробив. З таким зовнішнім іміджем нинішньої влади ніхто не зможе гарантувати йому безпеки і захисту — ні Європейський союз, ні США, на Російська Федерація. Можливо якісь африканські країни, але ж вони звикли жити в комфортних умовах, а там клімат - не знаю, не знаю", - підсумував нардеп.

Зараз ви читаєте новину «Коли прийде час відповідати за скоєне, гарантувати безпеку Януковичу зможуть хіба що африканські країни - "бютівець"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

47

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути