четвер, 14 червня 2012 13:33

Азаров та Янукович перед Путіним, як кролики перед удавом – нардеп

Азаров та Янукович перед Путіним, як кролики перед удавом – нардеп
Андрій Парубій підтримує денонсацію "харківських угод". Фото: segodnya.ua

"Нунсівець" Андрій Парубій підтримує законопроект про денонсацію "харківських угод". Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Ще два тижні тому в той день, коли Конституційним судом України було дозволено депутатам вносити законопроекти про денонсацію міжнародних угод, такий проект закону був зареєстрований Володимиром Яворівським. Я про це знаю, тому що готував відповідний документ, але мені в секретаріаті парламенту повідомили, що його неможливо зареєструвати. Для мене немає значення, хто є автором. Якщо Яворівський, то я це вітаю", - зазначив депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція зареєструвала законопроект про скасування "харківських угод"

Парубій вважає важливою скасування "харківських угод". "Якщо це не вдасться зробити зараз, коли Партія регіонів фактично перетворила парламент у підрозділ Адміністрації президента, який голосує за вказівкою зверху, то денонсація має стати одним із перших законопроектів, які опозиція повинна прийняти після перемоги на парламентських виборах в жовтні", - зауважив він.

За словами політика, прем'єр Микола Азаров повідомив, що не було знижки на газ, як це передбачалося. "Здача національних інтересів відбулася без будь-якого підґрунтя. Хоча з самого початку є неприпустимим обмін української території на будь-які фінанси. Але навіть прем'єр визнає, що ця угода не дала Україні жодної економічної вигоди. Це була одна з найбільш ганебних міжнародних угод, підписаних нашою країною", - наголосив "нунсівець".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ляшко подав у Раду законопроект про скасування "харківських угод"

Говорячи про те, чому в такому разі уряд не вносить альтернативний законопроект про денонсацію угод, нардеп підкреслив, що українські високопосадовці мають такий великий страх перед Росією, що "вони можуть тільки інколи тихенько огризатися", але не здатні до рішучих активних дій по захисту національних інтересів. Парубій впевнений, що "Азаров та Янукович перед Путіним, як кролики перед удавом".

Зараз ви читаєте новину «Азаров та Янукович перед Путіним, як кролики перед удавом – нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути