пʼятниця, 15 червня 2012 15:39

"Про реальні санкції говорити немає ніяких підстав" - Огризко

"Про реальні санкції говорити немає ніяких підстав" - Огризко
Володимир Огризко не вірить у санкції Заходу. Фото: tsn.ua

Екс-міністр зовнішніх справ Володимир Огризко не вірить у можливість санкцій Європарламенту проти української влади.

Про це він заявив у коментарі Gazeta.ua, коментуючи заяви депутатів Європейського парламенту про можливість застосування фінансових санкції щодо президента Януковича у разі, якщо до виборів в Україні не будуть допущені ув'язнені представники опозиції.

"Я не думаю, що це реальні речі. Інтереси Європейського союзу полягають в тому числі і в тому, щоб мати з Україною нормальну угоду про зону вільної торгівлі і використовувати всі позитиви, які вона їм дає. Про реальні санкції говорити нема ніяких підстав", - зазначив Огризко.

Екс-міністр додав, що на українську владу подібні заяви навряд чи вплинуть, проте їй давно потрібно знайти компроміс у внутрішньополітичних питаннях.

"Є підстави говорити про те, що треба шукати компроміс і вирішення тих питань, які є сьогодні у нашій внутрішній політиці. Це об'єктивні речі. І потрібно шукати можливість зробити це якнайшвидше, бо чим довше ми тягнемо, тим більше втрачає Україна і Європа. Я не думаю, що ці заяви якось вплинуть на владу. До цього вже звикли, тому тут нічого нового для влади нема. Я сподіваюсь тільки на здоровий глузд", - акцентував він.

На запитання про те, чи дійсно процес європейської інтеграції зупинено, як про це сьогодні заявив міністр зовнішніх справ Швеції, Огризко додав: "Насправді процес євроінтеграції України зупинити не можна, адже в ньому зацікавлені обидві сторони. Я б був більш делікатний і сказав, що він на певний час призупинений, бо він сьогодні, нажаль, дійсно не йде так швидко і ефективно, як того б хотілося. Але зупинити його вже просто неможливо".

Зараз ви читаєте новину «"Про реальні санкції говорити немає ніяких підстав" - Огризко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути