пʼятниця, 18 квітня 2014 20:14

МЗС РФ вимагає від України роззброїти "Правий сектор"

МЗС РФ вимагає від України роззброїти "Правий сектор"
Фото: politikus.ru

Росія вимагає, щоб у першу чергу був роззброєний "Правий сектор".

Про це говориться в повідомленні МЗС Росії.

"Очевидно, що, коли ми говоримо про роззброювання, мається на увазі, насамперед, вилучення зброї в бойовиків "Правого сектору" і інших профашистських угруповань, що брали у лютневому перевороті в Києві", - стверджує російський МЗС.

"Ті ж самі прихильники "майдану" повинні в першу чергу звільнити захоплені ними державні установи й інші об'єкти в українській столиці й західних регіонах", - додали в російському МЗС.

У відомстві вирішили роз'яснити, що зміст зустрічі в Женеві полягав у тому, щоб "послати Києву ясний сигнал, що стабілізувати ситуацію можна тільки через запуск повноцінного діалогу з регіонами, особливо з тими, де переважають російськомовні жителі, до чиєї думки центральної влади настав час прислухатися".

"Це повною мірою відноситься й до проведення давно назрілої конституційної реформи, яка повинна бути інклюзивною, транспарентною і підзвітною", - сказано в повідомленні.

"Розраховуємо на те, що реальні справи наших українських і західних партнерів у контексті спільно прийнятих у Женеві рішень будуть більше відповідати змісту досягнутих домовленостей", - сказано в повідомленні МЗС Росії.

У повідомленні відзначили, що "у деяких заявах американських офіційних осіб звучать ультимативні нотки, нам намагаються погрожувати новими санкціями, що зовсім неприйнятно".

"Створюється враження, що санкціона мова усе більше заміняє для Вашингтона нормальну дипломатію. У даному зв'язку хотіли б підкреслити, що в Женеві обговорювалося винятково внутрішнє становище на Україні", - сказано в повідомленні.

Зараз ви читаєте новину «МЗС РФ вимагає від України роззброїти "Правий сектор"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

39

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути