пʼятниця, 29 травня 2015 12:35

МЗС Німеччини звинуватив Росію у війні на Донбасі

МЗС Німеччини звинуватив Росію у війні на Донбасі

До конфлікту на Донбасі призвели не євроінтеграційні прагнення Києва, а шлях конфронтації, обраний Росією. Про це заявив глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр.

"Анексія Криму в порушення всіх норм міжнародного права і триваючі військові дії на Донбасі - це шлях конфронтації, обраний Росією. Коріння цього не в тому, як говорять деякі, що Україна обрала прискорення партнерства з ЄС, ... не шлях співпраці України та ЄС призвів до конфлікту, а шлях конфронтанціі, обраний Росією"- сказав він під час 8-го Київського безпекового форуму в п'ятницю.

Штайнмаєр також зазначив, що Мінські домовленості - "документ недосконалий", але поки єдиний шлях врегулювання ситуації на Донбасі і єдиний документ, підписаний усіма.

Він підкреслив, що подальша доля санкцій щодо Росії залежить від виконання нею мінських угод. "Ми досить чітко говоримо свої меседжі Росії: що міжнародні санкції проти неї безпосередньо пов'язані з виконанням мінських угод", - сказав він.

За словами Штайнмайера, ЄС залишається партнером України в різних форматах, включаючи "нормандський формат", так само як і США, Японія та Канада.

Зараз ви читаєте новину «МЗС Німеччини звинуватив Росію у війні на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути