пʼятниця, 27 вересня 2013 10:31

МОЗ живе у віртуальній реальності — нардеп про навмисно завищені ціни на ліки

МОЗ живе у віртуальній реальності — нардеп про навмисно завищені ціни на ліки
Фото: lenta-ua.net

Член Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування діяльності Міністерства охорони здоров'я України, народний депутат від "Батьківщини" Павло Петренко розповів про причини завищених цін на ліки в Україні.

Про це він повідомив в ефірі "5 каналу".

"Середня різниця між мінами в Білорусі, Росії та Україні в середньому складає від 60 до 600% на користь наших сусідів, бо там ліки набагато дешевше", - наголосив він.

Відповідаючи на питання, чи падають в Україні ціни на ліки, він сказав: "Вони живуть у віртуальній реальності. Люди, які займають антинародну політику, в тому числі, в сфері щодо ціноутворення".

"Причина завищення цін — простий українець платить за корупцію, в тому числі за завезення ліків до України. Пораховано, що близько мільярда гривень українці переплачують по топовим препаратам. Що відбувається? Насправді, Держлікслужба займається перевіркою контролю та якості ліків, відповідно до міжнародних конвенцій", - наголосив він.

Також політик додав: "Проте МОЗ робить паралельну реєстрацію медпрепаратів, яка в принципі і складає основну корупційну складову, тому що для того, щоби зареєструвати в Україні якийсь препарат — потрібно близько року, аби пройти всі перевірки з боку МОЗу. За неофіційною інформацією це доволі великі кошти, які витрачають фармацевтичні компанії, які потім перекладають ці витрати на простого українця".

Зараз ви читаєте новину «МОЗ живе у віртуальній реальності — нардеп про навмисно завищені ціни на ліки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути