четвер, 30 жовтня 2014 08:05

Спецтема: Парламентські вибори

Москва задоволена проросійським лобі в українському парламенті — політолог

Москва задоволена проросійським лобі в українському парламенті — політолог
Фото: goloskarpat.info

 Роль "Опозиційного блоку" у новому парламенті буде незначною. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів політолог Андрій Золотарьов.

"За будь-яких розкладів "Опозиційний блок" не отримає більше ніж 100 мандатів. Тому його вплив у новому парламенті буде несуттєвим. Фактично у демократичних та проєвропейських сил буде карт бланш на прийняття будь-яких законів", - сказав експерт.

На його думку, ОБ може стати рятувальним човном для колишніх соратників Януковича, які сховаються за депутатськими мандатами від переслідувань нинішньої влади.

"Або це буде політичне угрупування, яке генеруватиме альтернативні ідеї. "Опозиційний блок" — це класичний випадок, коли деякі правильні речі кажуть зовсім неправильні люди. Наприклад, коли людина, яка зґвалтувала жінку, потім починає її захищати і розповідати про права жінок та доброчинність. У нашому випадку - це люди, які були архітекторами тих проблем і стану, в якому опинилася країна, а сьогодні вони пропонують убезпечити країну від негараздів", - каже експерт.

Він також не виключив, що "Опозиційний блок" відстоюватиме у новому парламенті думку Кремля.

"Москва задоволена виборами в Україні, бо отримала достатню кількість депутатів, щоб мати у Верховній Раді проросійське лобі. Вони розраховували саме на таку кількість депутатських мандатів — 10%. Така була установка на виборчу кампанію. Її виконали. Тепер стратегія Путіна буде базуватися на тому, щоб дочекатися, коли соціально економічні проблеми розірвуть країну і зроблять можливою реалізацію стратегії Кремля", - наголосив експерт.

Політолог не виключає, що Ляшко ситуативно підіграватиме "Опозиційному блоку".

"Бо важелями кампанії Ляшка рухала та ж рука, яка формувала кампанію ОБ. Тому Ляшко займатиметься тролінгом провладної коаліції", - пояснив Золотарьов.

Що стосується Тимошенко, то на думку експерта, вона намагатиметься бути демократичною опозицією. "Тимошенко опинилася у скрутному становищі. Результати виборів показали, що виборці не сприймають її як опозицію. За Януковича вона була потрібна, а без нього — вже ні", - сказав Золотарьов.

Зараз ви читаєте новину «Москва задоволена проросійським лобі в українському парламенті — політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути