четвер, 30 липня 2015 14:13

Москва вчинила правильно - український екс-генконсул про вето Чуркіна

Москва вчинила правильно - український екс-генконсул про вето Чуркіна

Поведінка РФ в РБ ООН повинні нагадувати, що коли мова заходить про інтереси своєї країни, треба упиратися до останнього.

Про це в "Новом времени" написав дипломат Богдан Яременко.

"Краще ветувавши невигідну резолюцію "розписатися у тому, що збив літак" (хоча такий "розпис" до судового вироку не підкладеш), ніж погодившись на виконання в односторонньому порядку Мінських домовленостей або на роззброєння до автоматів власних військ, які протистоять цинічному і непередбачуваному супротивнику, якому чхати на усі домовленості, чи про виведення військ з власної відвойованої території і її спільне патрулювання з терористами, "розписатися" у власному ідіотизмі", - зауважив він.

За словами Яременка, "російська дипломатія наплювала на інтереси світового співтовариства. Українська - на власні".

"Дійсно, дипломатам іноді доводиться забувати про мораль. Але ж це доводиться робити в ім'я інтересів батьківщини, а не супроти них. Злочин ще якось можна пояснити, а ось помилки - ні.

А трибунал буде. Просто коли мова заходить про складні міжнародні процеси чи ситуації не варто наївно вважати, що вони можуть бути розв'язані одним наскоком. Наполегливість, терпіння і праця. Важливо не просто здолати опір Росії в цьому питанні, а зробити це ідеально в правовий спосіб. Тоді ймовірність виконання вироків майбутнього трибуналу значно зростатиме", - резюмує він.

Зараз ви читаєте новину «Москва вчинила правильно - український екс-генконсул про вето Чуркіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути