понеділок, 31 серпня 2015 11:50

Москва дала вказівку не стріляти, бо чекає на особливий статус - Снєгирьов

Москва дала вказівку не стріляти, бо чекає на особливий статус - Снєгирьов

Затишшя на Луганщині пов'язане з можливим прийняттям ВР закону про особливий статус окупованих територій. Так вважає луганський активіст Дмитро Снєгирьов.

"Перманентне загострення ситуації в регіоні - це грубий тиск на український уряд з вимогою змусити грати за правилами Москви. Їх навіть підтримали наші західні партнери.

Зараз московські куратори дали команду нижчій ланці — очільникам "ЛНР" і "ДНР" - припинити обстріли, тим самим демонструючи начебто добру волю щодо українських військовослужбовців. Таким чином вони дають зрозуміти уряду України, що в разі прийняття Верховною Радою закону про особливий статус Донбасу активний характер бойових дій буде буде припинений. Мовляв, все залежить від вас — від того, як президент зможе зламати ВР, примусивши депутатів голосувати за прийняття відповідного рішення", - пояснив активіст в коментарі Gazeta.ua.

На його думку, обстріли відновляться у будь-якому випадку.

"Це заморожений варіант конфлікту. Жодна зі сторін — як українська, так і бойовики, - не погодиться на умови, які пропонуються. Але у жодної сторони не має сил перейти у вирішальний контрнаступ. Україну стримує присутність російських військових. А незначна чисельність бойовиків не дозволяє їм вести активні бойові дії. Тому вони "кошмаритимуть" наші позиції й надалі", - зауважив Снєгирьов.

Зараз ви читаєте новину «Москва дала вказівку не стріляти, бо чекає на особливий статус - Снєгирьов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути