вівторок, 19 лютого 2013 00:49

Міністр запевнив, що ЄС висунув Україні насправді не вимоги, а побажання

Міністр запевнив, що ЄС висунув Україні насправді не вимоги, а побажання
Фото: obozrevatel.com

Європейський Союз висував Україні не вимоги, а побажання.

Про це в ефірі телеканалу ICTV сказав міністр закордонних справ Леонід Кожара.

Коментуючи наявність 19 критеріїв, які розробив ЄС і виконання яких дозволить Україні підписати угоду про асоціацію з Євросоюзом, міністр зауважив:

"Я назвав би рішення ради Європейського Союзу, яке відбулося наприкінці минулого року, не вимогами, а, скажімо, побажаннями Європейського Союзу".

Міністр також підкреслив, що насправді таких рекомендацій стало вже менше. "Уже в цьому році, навіть у цьому місяці, Україну відвідав, комісар ЄС Штефан Фюле і він, до речі, привіз уже не 19 пунктів з собою, а 11", - розповів Кожара.

Він додав: "Разом з представництвом Європейської комісії і Міністерством закордонних справ, інші міністерства відпрацювали план заходів уряду, який на сьогоднішній день ухвалений. Уряд ухвалив 13 лютого цей план заходів. Це фактично план заходів не з виконання вимог Європейського Союзу, а з виконання тих реформ, які на сьогоднішній час вимагає економіка України, вимагає суспільство".

"Ми ці реформи робимо не для задоволення якихось побажань Європейського Союзу, а для народу України, для того, щоби наша держава розвивалася нормально, по-європейськи", - підкреслив міністр.


Зараз ви читаєте новину «Міністр запевнив, що ЄС висунув Україні насправді не вимоги, а побажання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути