вівторок, 03 липня 2012 18:01

Спецтема: Боротьба за "мову"

"Ми готові померти за українську мову": шестеро депутатів почали голодування
9

Фото: Фото: Марина Фролова

Шестеро народних депутатів від опозиції оголосили безстрокове голодування. Вони одягли на голови білі пов'язки із написом "голодую" і зараз розбивають намет на сходах біля "Українського дому". Депутатам вже принесли 3 пакети мінеральної води "Моршинська".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада продала українську мову в обмін на газ - політолог

"Ми будемо голодувати, поки не буде прийняте рішення про відступ від того, що сьогодні відбулося у Верховній Раді. Ми маємо юридичні заяви до Литвина. Це голосування було поза всякими нормами. Вони вважають, що проголосували. Якби вони це справедливо робили, вони б зараз не підчищали сайт Верховної Ради. Адже там була інформацію про перше голосування і включення в порядок денний. А потім, коли переголосували, знову мали повторити включення, а вони кажуть, що вони відразу в цілому проголосували — це абсурд", -коментує один з голодуючих депутатів, Іван Стойко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВЕРХОВНА РАДА ПРИЙНЯЛА "МОВНИЙ" ЗАКОНОПРОЕКТ У ДРУГОМУ ЧИТАННІ

Наразі голодування розпочали народні депутати В'ячеслав Кириленко, Ксенія Ляпіна, Іван Стойко, Володимир Мойсик, Микола Кульчинський та Зиновій Шкутяк. До депутатів прийшов також Андрій Парубій, але поки невідомо, чи й він долучиться до акції голодування.

Зараз ви читаєте новину «"Ми готові померти за українську мову": шестеро депутатів почали голодування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

122

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути