вівторок, 03 липня 2012 17:13

У БЮТі сумніваються, що Янукович ветує мовний закон

 У БЮТі сумніваються, що Янукович ветує мовний закон
Володимир Яворівський каже, що закон ухвалили незаконно. Фото: obozrevatel.com

Фракція "БЮТ-Батьківщина" зібралася, аби обговорити свої подальші дії у зв'язку із прийняттям сьогодні у другому читанні мовного законопроекту.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав "бютівець" Володимир Яворівський.

За його словами, Верховна Рада не мала права голосувати за закон.

"По-перше, було проігноровано волю народних депутатів, які внесли більше двох тисяч поправок до закону. Якби їх не було, то можна було б хоч щось говорити про його можливий розгляд. Але вони є, але їх ніхто не врахував. Вони всі лежать в комітеті. Над ними там працюють. По-друге, погоджувальна рада не приймала рішення про включення його до порядку денного. По-третє, за законопроект не проголосовано", - зазначив він.

За словами депутата, перший віце-спікер Адам Мартинюк зловжив своїм службовим становищем, коли поставив на голосування питання про включення до порядку денного законопроекту та про його прийняття.

"Справжнього голосування за законопроект в другому читанні не було. Якби сьогодні був нормальний Конституційний суд – не було б ніяких проблем. Голосування б визнали неконституційним. Я вже не кажу про те, що і сам закон є антиконституційним", - зауважив Яворівський.

"Бютівець" вважає, що президент Віктор Янукович "може зіграти і накласти вето" на документ. "Йому розкажуть, якими були голосування в першому і другому читанні. Хоча я мало вірю в те, що він не підпише. Має приїхати Володимир Путін, тому цей закон треба йому піднести "на тарілочці", - додав політик.

Зараз ви читаєте новину « У БЮТі сумніваються, що Янукович ветує мовний закон ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути