понеділок, 20 жовтня 2014 11:42

Меркель у Мілані сперечалася з Путіним щодо України - The Wall Street Journal

Меркель у Мілані сперечалася з Путіним щодо України - The Wall Street Journal
AFP

У п'ятницю канцлер Німеччини Ангела Меркель вступила в перепалку через Україну з російським президентом Володимиром Путіним у присутності інших світових лідерів.

Про це пише The Wall Street Journal.

"У п'ятницю канцлер Німеччини Ангела Меркель вступила в перепалку через Україну з російським президентом Володимиром Путіним у присутності інших світових лідерів, у той час як самі напружені дипломатичні зусилля за кілька місяців, спрямовані на деескалацію в цьому регіоні, завершилися з мінімальними ознаками прогресу", - зазначає видання

"З цього питання я не бачу взагалі ніякого прориву", - заявила Меркель на прес-конференції в п'ятницю, маючи на увазі розбіжності щодо виконання умов перемир'я і плану врегулювання на Україні.

Путін заявив, що анексія Криму була законною, а Меркель заперечила йому, заявив один високопоставлений чиновник ЄС. Інший чиновник підтвердив, що між ними мав місце обмін різкими репліками.

Російський лідер спочатку зустрівся з Меркель у четвер ввечері, а потім - в п'ятницю за сніданком.

Після переговорів за сніданком офіційний представник Путіна Дмитро Пєсков назвав їх складними, відзначають автори статті.

За підсумками зустрічі з Путіним Порошенко заявив, що вони домовилися покласти в основу дій усіх сторін угоди, підписані в минулому місяці, але зазначив, що Путін брав на себе такі ж зобов'язання раніше.

"З інших питань, здається, було досягнуто якусь угоду, в тому числі про те, щоб ОБСЄ активізувало дії в Україні з дотримання перемир'я і спостереженню на кордоні, включаючи застосування безпілотників, спочатку наданих європейськими країнами", - пише видання.

Порошенко заявив, що результатами переговорів також стало "обережне просування" у вирішенні газового конфлікту, через який запаси Києва почали вичерпуватися. За словами президента України, Київ погодив з Росією "основні умови" контракту, але відчуває труднощі в пошуку коштів для оплати.

Зараз ви читаєте новину «Меркель у Мілані сперечалася з Путіним щодо України - The Wall Street Journal». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути