субота, 25 січня 2014 22:19

Медведчук закликав дати народу право мирно відправляти владу у відставку

Медведчук закликав дати народу право мирно відправляти владу у відставку
Віктор Медведчук. Фото: job-sbu.org

Лідер громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук оприлюднив заяву, в якій категорично засудив насильство, застосування зброї і кровопролиття, і закликав усіх учасників конфлікту утримуватися від дій, що ведуть до цього.

"Український вибір" вважає, що програма, яку рух пропонує реалізувати вже півтора року, дозволить створити нову модель державного управління, при якій не треба буде збирати майдани і будувати барикади, перекривати транспортні шляхи і захоплювати адміністративні будівлі.

"Будь-яка влада може бути мирним і законним шляхом відправлена ​​у відставку. І це стане запорукою її відповідальності і прагнення працювати в інтересах народу", - упевнений Медведчук, який пропонує конкретні механізми для цього:

1. Домогтися повернення до Конституції в редакції 2004 року, незаконно скасованої Конституційним судом.

2 . Прийняти розроблені "Українським вибором" проекти змін до Конституції України в частині проведення референдумів і закон "Про всеукраїнський та місцеві референдуми за народною ініціативою".

"У нас є шанс зберегти свою країну і реально змінити її. Ми закликаємо всіх підтримати конкретні дії, спрямовані на відновлення в країні Закону та Порядку, і приступити до творчої роботи, до вирішення тих проблем, які без консолідації зусиль усього суспільства неможливо розв'язати!" - йдеться в заяві.

"Ця програма може бути реалізована Верховною Радою. Якщо рішення законодавчої влади не відкриють народу шлях до побудови держави народовладдя, кризове протистояння може призвести до того, що держава Україна перестане існувати", - застерігає Медведчук.

Зараз ви читаєте новину «Медведчук закликав дати народу право мирно відправляти владу у відставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути