неділя, 01 березня 2015 18:15

"Марш правди", "білі хусточки" для Кличка та "зачистка" під Нацбанком — як українці мітингували цього тижня
7

Gazeta.ua пропонує підбірку найцікавіших протестів та акцій, які відбулись за тиждень в країні, з 23 лютого по 1 березня.

24 лютого, Київ

Біля посольства РФ пройшла акція #FreeSavchenko на підтримку льотчиці Надії Савченко. Мітинг зібрав кілька десятків активістів, які тримали в руках портрети Савченко і плакати з вимогами звільнити її. Під час акції було оприлюдено "Список Савченко" - список осіб, причетних до викрадення, незаконного засудження і ув'язнення української льотчиці. До списку увійшло 35 осіб, з них президент Російської Федерації Володимир Путін, голова делегації РФ в ПАРЄ Олексій Пушкав та лідер самопроголошеної "ЛНР" Ігор Плотницький.

 24 лютого, Київ

Фінансовий Майдан вкотре стоїть під стінами Національного Банку України. Активісти принесли під стіни будівлі банку автомобільні шини та залізні бочки. Активісти наголошують що запропонований меморандуму не вирішує питання валютних позичальників, адже гривня настільки девальвувала за останній час, що продовжувати виконувати зобов'язання по кредитах стало зовсім неймовірно. Учасники мітингу вимагають піти їм на зустріч та закріпити старий курс гривні до долара, а також звільнити з посади голови НБУ Валерію Гонтареву.

 

25 лютого, Київ

У столиці відбувся "Марш правди", організований "Правим сектором". Зі слів організаторів заходу, марш є протестом проти осіб, які зайняли владні посади після Майдану. Лунали заклики покарати всіх винних за трагедію в Іловайську, Савур-Могилі, Донецькому аеропору та націоналістичні гасла, зокрема, "Слава нації - смерть ворогам!", "Донбас - це Україна!", "Крим - це Україна!" та інші.

Автор: УНН
 

 26 лютого, Київ

Акція "Ні! Корупції в банківській сфері України!" відбулася під стінами Національного банку України. Активісти зібралися під стінами НБУ з гаслами "Ні! Депозитному та кредитному рабству в Україні!", "Ні! Економічному саботажу в Україні!", "ГОНТАРЕВА! Припини гнобити українців або йди геть!". Увечері міліція знесла бульдозером намет активістів. Внаслідок сутички з правоохоронцями постраждало кілька протестувальників.

 26 лютого, Київ

Громадяни, які страждають на рідкісні захворювання, провели акцію під стінами Кабінету Міністрів з метою привернення уваги влади до їхніх проблем. За допомогою інсталяції учасники продемонстрували, як живуть сьогодні орфанні хворі в Україні без символічних "рук допомоги" з боку владних структур та що буває з хворими на рідкісні хвороби через байдужість.

26 лютого, Київ

Близько тисячі людей біля будівлі Київської міської державної адміністрації на Хрещатику в четвер провели акцію "Марш білих хусточок" з вимогою відставки мера столиці Віталія Кличка. Активісти перекрили рух по Хрещатику. Люди скаржаться на зростаючі ціни і хвалять попередню міську владу. Час від часу вони махають білими хустками і кричать "Кличко, до побачення!".

Автор: УНН
 
 
28 лютого, Київ
 
У центрі Києва на Майдані Незалежності відбувається акція зі вшанування загиблого російського опозиціонера Бориса Нємцова. Люди несуть квіти, лампадки та фото загиблого Бориса Нємцова на Майдан Незалежності. На Майдані також відбувається інсталяція: активіст одягнув маску президента РФ Володимира Путіна. На плечі його автоматом, а руки у червоній фарбі, яка символізує кров. На місці, де відбувається акція, розміщено чимало плакатів, гасла на яких твердять: "Убивство Бориса Нємцова – справа рук президента Росії Володимира Путіна".

Автор: УНН
 
Автор: УНН
 
 
28 лютого, Київ
На майдані Незалежності в Києві відбулася акція "Крим – це Україна". Організаторами стали кілька громадських організацій, зокрема "Крим.SOS", "Евромайдан.SOS", "Кримська діаспора" та інші. В акції взяли участь більше сотні людей, серед яких і вимушені переселенці з анексованого півострова.

1 березня, Львів

Кількадесят львів'ян зібрались у центрі Львова, щоб підтримати Надію Савченко. На мітингу "Волю Надії" вони закликали українську льотчицю припинити голодування. бо вона потрібна Україні живо.

Зараз ви читаєте новину «"Марш правди", "білі хусточки" для Кличка та "зачистка" під Нацбанком — як українці мітингували цього тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути