вівторок, 24 січня 2012 13:53

Лукашенка вимагають визнати персоною нон-грата в Україні

Лукашенка вимагають визнати персоною нон-грата в Україні

Президента Білорусі Олександра Лукашенка вимагають визнати персоною нон-грата в Україні. Акцію з таким закликом перед посольством Республіки Бєларусь провели громадські організації "Коаліція учасників помаранчевої революції" (КУПР) та "Чорний комітет".

Приводом для неї стала відмова МВС Білорусі порушувати кримінальну справу за фактом приниження та побитя 19 грудня 2011 року громадянок України, активісток руху Femen.

"Білоруська влада цинічно заявляє, що підстав для порушення справи немає, оскільки на тілі заявниць тілесних ушкоджень не виявлено. Хоча з українським консулом дівчата зняли побої в гомельському райвідділі міліції", - сказав голова КУПР Сергій Мельниченко.

Учасники акції розцінюють таку позицію влади Білорусії як спробу приховати злочин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після випадку з FEMEN треба відкликати посла з Білорусі - Безсмертний

"Це дає підстави вважати, що злочин було скоїно з відома, за згоди, а можливо і за участі білоруських правоохоронних органів. А таке могло статися лише за вказівкою диктатора Лукашенка", - додав Мельниченко.

Представник "Чорного комітету" Богдан Тицький пояснив, що ані українська влада, ані громадськість не стала на захист українок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Консул України знайшов активісток Femen здоровими

"Тому ми як свідомі громадяни змушені вступитися за права співвітчизників і оголосити Лукашенка персоною нон-грата в Україні. При спробі перетнути державний кордон його чекатиме доля цього сніговика", - додав він.

Після цього активісти облили сніговика, який символізував президента Білорусі, зеленкою та відрізали його нитчане волосся.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У КДБ Білорусі посміялися над інцидентом Femen

Саме таке поводження із собою описували активістки організації Femen після своєї акції в Білорусі.

Зараз ви читаєте новину «Лукашенка вимагають визнати персоною нон-грата в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути