субота, 07 липня 2012 13:52

Спецтема: Луценко за ґратами

Луценко: "Скоро ми дійдемо до справ викрадачів великої рогатої худоби"

Луценко: "Скоро ми дійдемо до справ викрадачів великої рогатої худоби"
У Печерському суді допитали ще одного свідка у справі Луценка. Фото: timeszp.com

У Печерському суді допитали свідка у справі екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка заступника Департаменту карного розшуку МВС Михайла Вершняка. Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

Вершняк був головою комісії, яка проводила службову перевірку щодо законності проведення оперативно-розшукових заходів щодо водія Володимира Сацюка Валентина Давиденка. Ця комісія встановила, що оперативно-розшукові заходи проводилися незаконно.

Перед допитом свідка екс-міністр заявив, що він виступає проти того, щоб Вершняка допитували у справі про отруєння Ющенка. Однак суд встановив необхідність допиту, на що Луценко зауважив: "Скоро ми дійдемо до справ викрадачів великої рогатої худоби".

Відповідаючи на запитання захисту, Вершняк зауважив, що особисто міністр не несе відповідальність за проведення оперативно-розшукових заходів, бо це компетентність керівника департаменту. Він вважає, що Луценка підставив хтось з його команди. Говорячи про те, як його викликали до суду, свідок наголосив: "Третього числа я прочитав у ЗМІ, що суд мене шукає. Я й прийшов".

Вершняк також повідомив, що його ніхто не готував до допиту. За словами свідка, він підписав висновок комісії по проведенню службового розслідування, але особисто не займався його підготовкою.

Вершняка допитували більше двох годин, після чого головуюча суддя Анна Медушевська оголосила технічну перерву на півгодини.

Зараз ви читаєте новину «Луценко: "Скоро ми дійдемо до справ викрадачів великої рогатої худоби"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути