пʼятниця, 04 вересня 2015 15:49

Луценко розповів, як затверджуватимуть остаточні зміни до Конституції

Луценко розповів, як затверджуватимуть остаточні зміни до Конституції

Народний депутат, голова фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко не виключає, що затвердження нової редакції Конституції України відбудеться в Конституційній Асамблеї. Про це він заявив у програмі "Право на владу", повідомляє прес-служба БПП.

"На нинішньому етапі зміни до Конституції будуть вноситися в три етапи. Створені та працюють три робочі групи по стратегічних напрямах. Перша - змінює місцеве самоврядування. Друга - по судовій реформі, напрацювання по якій завершуються, і без якої у нас нічого не зміниться. Третя - зміна відносин у трикутнику президент-уряд-парламент. Все разом це складе нову Конституцію, новий суспільний договір", - пояснив він, відзначивши, що конституційна комісія створена розпорядженням голови Верховної Ради і працює в парламенті.

"Я прихильник скликання Конституційної Асамблеї. І коли відбудеться реконструкція Основного закону в трьох названих головних частинах, вважаю за потрібне, щоб люди вибрали фахівців, яким буде заборонено на 10 років претендувати на політичні посади, і вони від імені народу затвердили текст нової Конституції", - сказав Луценко.

На його переконання, за наявності політичного бажання, фракції Верховної Ради можуть погодитися на те, що остаточні зміни до Конституції будуть запропоновані і затверджені Конституційною Асамблеєю.

"Президент Порошенко заявив, і я можу підтвердити як глава фракції, що остаточні зміни до Конституції ми будемо голосувати не раніше грудня ... Це буде залежати і від того, чи буде Москва виконувати Мінські угоди. Якщо далі вона не зробить жодного кроку в частині зобов'язань, дискусія про перехідні положення буде зовсім іншою", - заявив він, додавши, що відповідальним політикам не можна відкладати зміни того, за що люди вийшли на Майдан.

Зараз ви читаєте новину «Луценко розповів, як затверджуватимуть остаточні зміни до Конституції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути