понеділок, 21 квітня 2014 14:20

Луценко побачив позитивний сигнал від Порошенка

Луценко побачив позитивний сигнал від Порошенка
фото: vz.ua

Україна матиме не менше п'яти років проблем. Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" сказав колишній міністр внутрішніх справ Юрій Луценко.


"Наш плюс у тому, що всі країни, які були в соціалістичному таборі, пішли в побєг раніше. Тому маємо приклади реформ від країн Балтії до Болгарії. У всіх вони проходили три-п'ять років — залежно від якості урядовців. Була певна яма тяжких соціально-економічних змін. Після того життя різко покращувалося. Ми також матимемо не менш як п'ять років проблем. Треба запускати радикальні ліберальні реформи. Уряд Яценюка почав це робити. Позитивним сигналом від Порошенка є те, що пообіцяв залишити Арсенія Петровича на цій посаді у разі перемоги", - зауважив політик.


За його словами, економічні реформи неминуче нестимуть і негатив.


"По дорозі до кращого віри недостатньо. Необхідна справедливість. Проведіть глибоку реформу міліції, прокуратури і судів — це те, що не потребує великих витрат і часу. Мало дати нові правила, треба й нові люди в цих структурах. Їх треба пропускати через детектор брехні, відкритий конкурс. Щоб було право провокації хабара щодо працівників цих структур, декларування доходів і видатків членів родини щорічно. Це можна зробити за рік", - наголосив Луценко.


На його думку, Майдан був не одноразовою акцією.


"Це — український інструмент демократії. Не хотілося б, щоб до цього дійшло знову. Бо часто використовувати таку важку артилерію — небезпечно. Ми мали три майдани. Вони продемонстрували готовність людей у критичний момент виправляти чи міняти владу", - наголосив Луценко.

Зараз ви читаєте новину «Луценко побачив позитивний сигнал від Порошенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути