понеділок, 28 листопада 2016 13:16

Луценко оголосив підозру Януковичу

Луценко оголосив підозру Януковичу
Фото: bbc.com

Генеральний прокурор Юрій Луценко оголосив президенту-втікачу Віктору Януковичу підозру у державній зраді.

Підозру зачитав під час відеодопиту колишнього глави держави.

"28 листопада 2016 року повідомляю, що ви, Янукович Віктор Федорович, підозрюєтеся у вчиненні державної зради, посібництві представникам російської влади в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України", - сказав Луценко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович повертається у політику - експерт

"Враховуючи те, що Янукович перебуває за межами України, не прибуває на виклики, фактично переховується від правоохоронних органів України, зміст підозри оголошується усно, а саме повідомлення сьогодні, годину тому, надіслане на всі відомі адреси проживання та останнього перебування Віктора Януковича. Після закінчення мого виступу його також вручать адвокату", - повідомив генпрокурор.

"Янукович Віктор Федорович підозрюється в тому, що 1 березня 2014 року, бувши громадянином України, перебуваючи у невстановленому місці на території Російської Федерації, вчинив державну зраду... Склав, підписав та звернувся з письмовою заявою до президента Росії Путіна з проханням використати Збройні сили цієї держави на території України, чим надав Російській Федерації допомогу у підривній діяльності проти України, а також сприяв представникам влади та службовим особам РФ у веденні агресивної війни проти України", - озвучив Луценко.

Це призвело до окупації Криму та збитків для України на 1,08 трильярда гривень, наголосив Луценко.

25 листопада Святошинський райсуд Києва мав по Skype допитати Януковича як свідка у справі про злочини проти Євромайдану. Однак "Правий сектор" заблокував перевезення підозрюваних "беркутівців" до зали суду. Допит перенесли на 28 листопада.

Зараз ви читаєте новину «Луценко оголосив підозру Януковичу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути