пʼятниця, 07 грудня 2012 20:50

Спецтема: Луценко за ґратами

Луценко не спонукатиме виплату йому €15 тис. компенсації, а чекатиме ініціативи від держави

Луценко не спонукатиме виплату йому €15 тис. компенсації, а чекатиме ініціативи від держави
У родині Луценків переконані, що вони не повинні спонукати державу, а вона повинна сама виконати зобов'язання Євросуду. Фото: nbnews.com.ua

Екс-міністр МВС України Юрій Луценко не буде ініціатором виплати 15 тис. євро компенсації за рішенням Європейського суду з прав людини, держава повинна проявити таку ініціативу, заявила дружина екс-міністра Ірина Луценко.

"Ми ні в якому разі не будемо ініціаторами виплати цих коштів з однієї простої причини: ми очікуємо від держави Україна не стільки компенсації, скільки - хто з посадових осіб, які приймали рішення про арешт, затримання і т. д., понесе відповідальність. Ми, в першу чергу, чекаємо реакції держави саме в цьому напрямку", - заявила Луценко, повідомляється на сайті партії "Народна самооборона".

Дружина екс-міністра МВС зазначила, що в статті закону "Про виконання рішень та застосування практики Європейського суду з прав людини" написано, що після виконання рішення Європейського суду, контроль за виконанням Україною цього рішення бере на себе Комітет міністрів Ради Європи. Україна сама повинна проявити заходи індивідуального та загального характеру щодо людини, права якої порушили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко поскаржився у Європейський суд на медиків колонії

"Із цього робиться висновок, що саме Україна має бути ініціатором виплати. Не захист, не людина, яка є потерпілою, а саме держава має проявити ініціативу. Вони повинні звернутися до Луценка і запитати: "Пан Луценко, де ваш рахунок і куди можна перерахувати ці кошти?". Ми не повинні їх спонукати, вони повинні виконати. Це зобов'язав зробити Україну суд", - зазначила вона.

Нагадаємо, 27 лютого 2012 року Печерський районний суд Києва визнав Луценка винним у скоєнні низки посадових злочинів і засудив його до 4 років позбавлення волі. Пізніше його етапували до Менської виправної колонії №91 у Чернігівській області для відбування покарання. 3 липня ЄСПЛ прийняв рішення, яким встановив, що арешт екс-глави МВС порушує права людини. Суд також зобов'язав Україну виплатити Луценку 15 тис. євро компенсації морального збитку.

Зараз ви читаєте новину «Луценко не спонукатиме виплату йому €15 тис. компенсації, а чекатиме ініціативи від держави». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути